Bravčové rezne zapekané s mliekom (fotorecept)
Autor receptu: garanco
Občas sa oplatí "surfovať "aj vo vlastných písankách. Našla som tam aj tento recept, ktorý som už dávno nerobila a je naozaj dobrý. (Hľadala som medzi receptami na Vareche, nenašla som podobný, ale keby som náhodou opakovala niečí recept, vopred sa ospravedlňujem.)
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso ( môže byť aj karé, krkovička, pliecko - čo malú v obchode krajšie v ponuke) nakrájame na hrubšie rezne, trochu naklepeme, posolíme, okoreníme a dáme na menší pekáč. Zalejeme mliekom do polovice výšky mäsa.
- Pekáč, ak nemá vrchnák, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 st., pečieme asi 30minút.
- Kým sa mäso pečie, postrúhame syr, zmiešame ho s červenou paprikou a pridáme na malé kocôčky nakrájaný cesnak (môžte ho aj prelisovať, ale mne sa lepšie páči krájaný)...
- ... a všetko zmiešame s kyslou smotanou
- Na predpečené mäso navrstvíme syrovú hmotu.
- Dáme zapiecť, kým nebude rozvoniavať na celú kuchyňu a nebude mať červenkastú farbu
asi 15-20 minút.
- Podávame so zemiakovou kašou.
Ja som k tomu ešte dala hruškovo-černicový kompót.
Mäso je od mlieka krehké a mäkučké