Bravčové rezne zapekané s mliekom (fotorecept)

Autor receptu: garanco

Občas sa oplatí "surfovať "aj vo vlastných písankách. Našla som tam aj tento recept, ktorý som už dávno nerobila a je naozaj dobrý. (Hľadala som medzi receptami na Vareche, nenašla som podobný, ale keby som náhodou opakovala niečí recept, vopred sa ospravedlňujem.)

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso ( môže byť aj karé, krkovička, pliecko - čo malú v obchode krajšie v ponuke) nakrájame na hrubšie rezne, trochu naklepeme, posolíme, okoreníme a dáme na menší pekáč. Zalejeme mliekom do polovice výšky mäsa.
  2. Pekáč, ak nemá vrchnák, zakryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 st., pečieme asi 30minút.
  3. Kým sa mäso pečie, postrúhame syr, zmiešame ho s červenou paprikou a pridáme na malé kocôčky nakrájaný cesnak (môžte ho aj prelisovať, ale mne sa lepšie páči krájaný)...
  4. ... a všetko zmiešame s kyslou smotanou
  5. Na predpečené mäso navrstvíme syrovú hmotu.
  6. Dáme zapiecť, kým nebude rozvoniavať na celú kuchyňu a nebude mať červenkastú farbu asi 15-20 minút.
  7. Podávame so zemiakovou kašou. Ja som k tomu ešte dala hruškovo-černicový kompót. Mäso je od mlieka krehké a mäkučké