Bravčové pre lenivé
Autor receptu: angelheart
Asi vám napadne...Prečo pre lenivé? No, ak ste ako ja a máte rady/radi recepty, kde pripravíte mäso a šupnete ho do rúry, nech sa pečie samé, bez státia pri sporáku, miešania a pod., tento recept je presne taký. :) Poslala mi ho kamarátka mailom, trochu som si ho prispôsobila a výsledok je tu.
8 porcií |
30 minút príprava |
75 minút na 220 °C |
Postup
- Bravčové mäso nakrájame na rezne a vyklepeme. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme z oboch strán podľa chuti.
- Na dno pekáča alebo jenskej misy dáme plátky slaninky, na ňu na kolieska nakrájanú cibuľu. Na cibuľu bravčové rezne, potom kolieska paradajok a nakoniec šunku.
- V šľahačkovej smotane rozmiešame cesnak, kečup, soľ, mleté čierne korenie a worcesterskú omáčku a zalejeme ňou mäso. Môžeme lyžičkou uvoľniť mäsko od okraju, aby sa omáčka dostala až na dno.
Prikryté pečieme asi hodinu a odokryté ďalších 15 minút.