Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Pri príprave tohto menu (08.11.2011 doobeda!) sa mi stala zvláštna príhoda.Pretože počasie je na toto ročné obdobie trochu zvláštne , tak som musel vetrať.A zrazu cez otvorené okno do kuchyne vleteli dve muchy.Vyháňal som ich s utierkou ale jedna v tom zmätku spadla priamo na plynový horák.Po chvíľke tam priletela aj druhá,sadla si na digestor a nemohol som sa jej zbaviť celý čas čo som varil.Furt sa tam vracala.
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer som vedel čo budem robiť na druhý deň na obed tak som si slaninu,mrkvu a uhorky nakrájal na "klínky" a odložil na noc do mrazničky.Už som to pri jednom svojom recepte uvádzal ale nezaškodí ešte raz!
- Niťou spevnené mäso som prešpikoval mrazenými kúskami a išlo to ľahučko a bez trápenia!!! ... Posolené a okorenené mäso ...
- ... opečieme na oleji , podlejeme vývarom a ...
- ... v zatvorenom hrnci dusíme do mäkka.(asi jeden a pol hodiny!).
- Nakrájanú cibuľu (nemusí byť) , papriky a olivy pridáme do zriedeného výpeku a ...
- ... uvaríme . Pridáme príchute podľa svojej chuti a dohustíme taveným syrom.
- Kým mäso ochladne a omáčka sa prevarí pripravíme si prílohu.Ja som zvolil domácu tarhoňu ktorú si priebežne pripravujem zo zbytkov cesta na "nedeľné" rezance.
- Tarhoňu na sucho opečieme,pridáme rozotrený cesnak a pokrájanú vňať , osolíme ...
- ... zalejeme vodou alebo vývarom a ...
- ... do mäkka uvarenú precedíme a premyjeme .
- Schladené mäso nakrájame na plátky a podávame .
- Ako prílohu som pridal cviklu s chrenovou šľahačkou a ...
- ... zapíjal som pivom!!!