Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Pri príprave tohto menu (08.11.2011 doobeda!) sa mi stala zvláštna príhoda.Pretože počasie je na toto ročné obdobie trochu zvláštne , tak som musel vetrať.A zrazu cez otvorené okno do kuchyne vleteli dve muchy.Vyháňal som ich s utierkou ale jedna v tom zmätku spadla priamo na plynový horák.Po chvíľke tam priletela aj druhá,sadla si na digestor a nemohol som sa jej zbaviť celý čas čo som varil.Furt sa tam vracala.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Večer som vedel čo budem robiť na druhý deň na obed tak som si slaninu,mrkvu a uhorky nakrájal na "klínky" a odložil na noc do mrazničky.Už som to pri jednom svojom recepte uvádzal ale nezaškodí ešte raz!
  2. Niťou spevnené mäso som prešpikoval mrazenými kúskami a išlo to ľahučko a bez trápenia!!! ... Posolené a okorenené mäso ...
  3. ... opečieme na oleji , podlejeme vývarom a ...
  4. ... v zatvorenom hrnci dusíme do mäkka.(asi jeden a pol hodiny!).
  5. Nakrájanú cibuľu (nemusí byť) , papriky a olivy pridáme do zriedeného výpeku a ...
  6. ... uvaríme . Pridáme príchute podľa svojej chuti a dohustíme taveným syrom.
  7. Kým mäso ochladne a omáčka sa prevarí pripravíme si prílohu.Ja som zvolil domácu tarhoňu ktorú si priebežne pripravujem zo zbytkov cesta na "nedeľné" rezance.
  8. Tarhoňu na sucho opečieme,pridáme rozotrený cesnak a pokrájanú vňať , osolíme ...
  9. ... zalejeme vodou alebo vývarom a ...
  10. ... do mäkka uvarenú precedíme a premyjeme .
  11. Schladené mäso nakrájame na plátky a podávame .
  12. Ako prílohu som pridal cviklu s chrenovou šľahačkou a ...
  13. ... zapíjal som pivom!!!