Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 3. septembra 2011
Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci (fotorecept)
Foto: bibia1
10
porcií
25 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks
300 g
Omáčka:
2 PL
(7 dl)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsko si naklepeme z obidvoch strán osolíme, okoreníme koreninami a vložíme do parného hrnca na platňu.

    Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ryžu premyjeme, vložíme do nádoby na ryžu a zalejeme vodou 1 cm nad ryžu, osolíme a premiešame. 10 minút pred dokončením celého jedla pridáme do parného hrnca hrášok, ktorý potom zmiešame do ryže. (Ryžu som teraz nerobila, tak nemám fotku)

  3. 3

    Zapneme parný hrniec, na časovači zapneme 45 - 50 min. a začíname pariť.

    Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po dokončení parenia si šťavu, ktorá nám vznikla pri parení, prelejeme do nádoby a uvedieme na sporáku do varu. Štava je ochutená ako mäsko, takže je dosť slaná, treba určite ochutnať a podľa potreby dochutiť.

    Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vlejeme lečo a povaríme, len aby sa spojili chute.

    Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode, prevaríme a môžeme podávať. Dobrú chuť.

    Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Hurá,ďalší receptík do paráku,mne sa v mojom novom krásavcovi práve dovára,alebo doparuje, obed,škoda,že neviem pridávať fotorecepty,ale keď najbližšie príde syn na návštevu určite ma to musí naučiť:-)))Ďakujem za ďalší pekný recept,si veľmi kreatívna.
Ďakujeme pekne dievčatá, teší ma, že sa vám moje receptíky páčia.
@eunika verím, že ti synátor vysvetlí ako pridávať recepty, aby som rozšírila aj ja zbierku :)
Ivka, teším sa aj na tvoje kuchárske umenie

Pridaj komentár k receptu: