Bravčové karé na masle a bylinkách s brokolicovým pyré

kristtin - fotkakristtin, 6. februára 2014
Bravčové karé na masle a bylinkách s brokolicovým pyré
Foto: kristtin

Kompinácia pohladí zmysli, naplní brucho a aj po najedení sa budete cítiť fit.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
Na pyré :
1 ks
1 ks
1/2 ks
2 pl
2 trojuholníky
1 ks
 štipka
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Budete potrebovať ešte vrecká na pečenie, maso sa tam perfektne najprv zdusí vo vlastnej stave a potom dochrumkava upečie a to bez pridania oleja.

  2. 2

    Maso si nakrájame, vyklepeme, posolíme, pokoreníme a vložíme do sáčku. Potom pridávame bylinky ( ja som použila tymián a rozmarín), pretlačíme cesnak a pocesnakujeme, masielko nakrájame na male kocky a vložíme medzi mäso ( dajte si množstvo masla podla vlastnej chute, ja dávam 3 male kocky - spojenie masla a byliniek je vynikajúca) a na koniec pokrájame cibuľu a vložíme na mäso, nie pod ! Sáčok uzatvoríme, prepicheme ihlou 3 dierky a vložíme do rozohriatej trúby 180 stupňov na 30 min.

  3. 3

    Kým sa nám pečie mäso, poďme spraviť brokolicové pyré. Do osolenej vriacej vody vložíme brokolicové hlavičky z celej brokolice, nakrájanú mrkvu a petržlen a polovicu cibule. Já nechávam variť zeleninu aj 20 minút - pretože z vody vznikne vynikajúci silný zeleninový vývar ktorý neskôr používam pri robení polievok, alebo do varenia. Po uvarení precedím, zeleninový vývar si odložím. Do hrnca kde mi zostala zelenina pridám tavený syreček 2 trojuhilníčky, 2 polievkové lyžice masla flora light, mlieko, soľ, korenie čierne a iba trošičku - štvrťku zo strúčika cesnaku. Keď všetko máme zoberieme ponorný mixer a rozmixujeme zeleninu na kašu.

  4. 4

    Podávame , papáme, vychutnávame. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

misi1405
Zaujímavý recept..určite vyskúšam. Inak, tuku sa absolútne netreba báť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia