Foto: babkamt
Dávno som nerobila mäso na šťave. Dnes som ho varila z bravčového karé. Ja by som si dala radšej rezeň , no uvedomujem Zobraziť celý popisDávno som nerobila mäso na šťave. Dnes som ho varila z bravčového karé. Ja by som si dala radšej rezeň , no uvedomujem si , že pre nás seniorov je zdravšie mäso na šťa- ve.
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso som narezala na plátky. Vyklepala som ho. Osolila a okorenila. Pripravila som si aj cibuľu.
-
2
Ja som mala 9 plátkov mäsa. Na každý plát som natrela lyžičku plnotučnej horčice.
-
3
Mäso som opiekla z obidvoch strán na oleji.
-
4
Mäso som vybrala z hrnca a vo výpeku som orestovala cibuľu.
-
5
K orestovanej cibuli som pridala opečené mäso. V kuchte som ho 30 minút dusila. Šťavu som trochu zahustila múkou.
-
6
Medzitým som si klasickým spôsobom priptravila ryžu. Obed som podávala s hlávkovým šalátom.
hľadala inšpiráciu čo uvariť zajtra a teraz už viem. Karé mám pripravené
takže zajtra určite bude. Ukladám do KK.
Aj ja robím takto isto.
ahoj..ja ryzu len premyjem viac raz a potom dam do hrnca tolko vody, aby bolo 1cm nad ryzou osolit a dat troska oleja... necham zovriet, 5min varit a potom 5min uz na vypnutej kotuli dojst... ked sa mi zda, ze som dala viac vody, tak sa to da este zachranit, ze ked uz je mekka, necham odokryty hrniec, nech sa para vypari... a inak ono to treba viac raz s tou vodou vyskusat, lebo je rozdiel, ci davas ryzu do hrnca alebo kastrola, tj mnozstvo ryze a vyska hrnca.... najlepsie varit rovnake mnozstvo vzdy v tom istom hrnci... vela stastia...:)