Bravčové karé na horčici (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dávno som nerobila mäso na šťave. Dnes som ho varila z bravčového karé. Ja by som si dala radšej rezeň , no uvedomujem si , že pre nás seniorov je zdravšie mäso na šťa- ve.

30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som narezala na plátky. Vyklepala som ho. Osolila a okorenila. Pripravila som si aj cibuľu.
  2. Ja som mala 9 plátkov mäsa. Na každý plát som natrela lyžičku plnotučnej horčice.
  3. Mäso som opiekla z obidvoch strán na oleji.
  4. Mäso som vybrala z hrnca a vo výpeku som orestovala cibuľu.
  5. K orestovanej cibuli som pridala opečené mäso. V kuchte som ho 30 minút dusila. Šťavu som trochu zahustila múkou.
  6. Medzitým som si klasickým spôsobom priptravila ryžu. Obed som podávala s hlávkovým šalátom.