Bravčové karé na horčici (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dávno som nerobila mäso na šťave. Dnes som ho varila z bravčového karé. Ja by som
si dala radšej rezeň , no uvedomujem si , že pre nás seniorov je zdravšie mäso na šťa-
ve.
Postup
- Mäso som narezala na plátky. Vyklepala som ho. Osolila a okorenila. Pripravila som si aj cibuľu.
- Ja som mala 9 plátkov mäsa. Na každý plát som natrela lyžičku plnotučnej horčice.
- Mäso som opiekla z obidvoch strán na oleji.
- Mäso som vybrala z hrnca a vo výpeku som orestovala cibuľu.
- K orestovanej cibuli som pridala opečené mäso. V kuchte som ho 30 minút dusila. Šťavu som trochu zahustila múkou.
- Medzitým som si klasickým spôsobom priptravila ryžu. Obed som podávala s hlávkovým šalátom.