Foto: afataga
Taká klasika, každý to ale robí trochu inak.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Večer som namočila suchohríby do vody, aby napučali
-
2
Doobeda som išla kuknúť na koniec záhrady pod borovice, či tam na mňa niečo nečaká
-
3
a čakalo...asi 12 ks masliakov
-
4
Dala som ich manželovi očistiť
-
5
Na masti som spenila mladé veľké cibula aj s vňaťou
-
6
Pridala som nakrájané mäso a sprudka som ho opiekla, aby sa zatiahlo
-
7
Posolila som, pridala korenia, chilli a rascu
-
8
Pridala som namočené suchohríby aj s vodou, v ktorej sa močili, tým som vlastne aj podliala mäso, niekto tú vodu vylieva, podľa mňa je to škoda, je v nej hubová chuť, pomiešala a dusila
-
9
Asi za 40 min. som pridala pokrájané paradajky a masliaky a nechala dusiť
-
10
Za ďalších asi 40 min. som pridala pretlak a ešte som dosolila, nechala som prejsť varom
-
11
Hotovo, jedli sme s ryžou s vňaťou
-
12
A šalátikom
@margaretka28 dakujem a jasne ze drazdim :-))) ked sme sadili tie borovice, asi tam bolo v hline aj podhubie, na jesen rastu zas ine masliaky aj rydziky a na druhej strane zahrady zas bedle
Dufam že to dobre dopadne.Skoda že to nie je cítiť tú vôňu.