Bravčové dusené s hubami (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Taká klasika, každý to ale robí trochu inak.
6 porcií |
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer som namočila suchohríby do vody, aby napučali
- Doobeda som išla kuknúť na koniec záhrady pod borovice, či tam na mňa niečo nečaká
- a čakalo...asi 12 ks masliakov
- Dala som ich manželovi očistiť
- Na masti som spenila mladé veľké cibula aj s vňaťou
- Pridala som nakrájané mäso a sprudka som ho opiekla, aby sa zatiahlo
- Posolila som, pridala korenia, chilli a rascu
- Pridala som namočené suchohríby aj s vodou, v ktorej sa močili, tým som vlastne aj podliala mäso, niekto tú vodu vylieva, podľa mňa je to škoda, je v nej hubová chuť,
pomiešala a dusila
- Asi za 40 min. som pridala pokrájané paradajky a masliaky a nechala dusiť
- Za ďalších asi 40 min. som pridala pretlak a ešte som dosolila, nechala som prejsť varom
- Hotovo, jedli sme s ryžou s vňaťou
- A šalátikom