Bravčové dusené s hubami (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Taká klasika, každý to ale robí trochu inak.

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Večer som namočila suchohríby do vody, aby napučali
  2. Doobeda som išla kuknúť na koniec záhrady pod borovice, či tam na mňa niečo nečaká
  3. a čakalo...asi 12 ks masliakov
  4. Dala som ich manželovi očistiť
  5. Na masti som spenila mladé veľké cibula aj s vňaťou
  6. Pridala som nakrájané mäso a sprudka som ho opiekla, aby sa zatiahlo
  7. Posolila som, pridala korenia, chilli a rascu
  8. Pridala som namočené suchohríby aj s vodou, v ktorej sa močili, tým som vlastne aj podliala mäso, niekto tú vodu vylieva, podľa mňa je to škoda, je v nej hubová chuť, pomiešala a dusila
  9. Asi za 40 min. som pridala pokrájané paradajky a masliaky a nechala dusiť
  10. Za ďalších asi 40 min. som pridala pretlak a ešte som dosolila, nechala som prejsť varom
  11. Hotovo, jedli sme s ryžou s vňaťou
  12. A šalátikom