Bravčová plnená sekaná
Autor receptu: romiand
Toto jedlo je bombastické a na plnenie sa dajú použiť rôzne suroviny, syr, klobása, šunka atď.
8 porcií |
45 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup
- Mäso umyjeme, narežeme a zomelieme.
Rohlíky narežeme a dáme do vody
Mleté mäso dáme do misky pridáme vyžmýkané
rožky,2 surové vajcia, soľ , čierne mleté korenie, majoránku, mletú červenú papriku sladkú aj štiplavú podľa chuti, pretlačený cesnak, všetko spolu vymiešame a rozdelíme na dve časti.
Pekáč vymažeme olejom, možme použiť silikon lebo papier na pečenie. Z prvej časti mäsa si urobíme v pekáči širší pás na ten naukladáme vajcia uvarené na tvrdo, točenú salámu nakrájanú na kolieska, plátky tvrdého syra, kápijov.
- Prekryjeme druhov časťou mäsa, nakoniec celú sekanú potrieme rozšľahaným vajcom
- Podlejeme vodou a dáme do vyhriatej rúry na 170 °C za občasného podlievania pečieme 55 – 60 minúť.
Podávame zo zemiakovým pyré a kyslou uhorkou.
Dobrú chuť