Bravčová pečeň s fazuľou a šampiónmi.

Autor receptu: patroveckypitrs

Chcel som restovanú bravčovú pečeň a s chladničky som musel spracovať pór a šampiňóny, tak som ich použil pri nej.

4 porcie
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečeň som očistil a nakrájal na väčšie kusy. Šampiňóny očistil a nakrájal väčšie na štvrtky a malé nechal celé. Pór som nakrájal na drobno. Cesnak očistil a nakrájal na plátky. Do hrnca v ktorom sa to bude variť som nalial olej, dal som do neho korenie štyroch farieb a rascu nechal zohriať. Na ochutenom oleji som na rýchlo opražil pečeň( ktorú som najskôr okorenil MČK). Tak aby dnu zostala červena. Pečeň som odložil bokom.
  2. Do hrnca na olej pridal maslo nakrájané na plátky, nech sa skôr roztopí. Na to som hneď pridal pór, ten opražil do mäkka a do neho pridal cesnak. Ďalej som pridal šampiňóny, ktoré som chvíľu podusil. Na to som pridal späť pečeň a fazuľu aj s nálevom. Za chvíľu asi 5 minút som to podlial horúcou vodou zarovno pečienky prikryl a nechal dusiť (variť).
  3. Varil som to asi 10 minút za občasného miešania. Po tejto dobe bolo všetko uvarené odstavil som zo sporáka a až teraz osolil. Premiešal a nechal trochu postať nech prejde soľ na všetko. Pred tým som si uvaril ryžu k tomu a môžem servírovať. Tak že vám želám dobrú chuť.