Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný sviatočný obed opäť v znamení vnútorností. Dnes je to bravčová pečeň, ktorú som
plnila kockami údenej
šunky, syra a kápie.
3 porcie |
15 minút príprava |
16 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú pečeň som umyla, osušila.
- Rozdelila som ju tak, aby som na plnenie použila hrubšiu časť. Do tenkej pečene je zložité urobiť otvor a tiež sa zmestí iba malé množstvo plnky. Tenká časť sa dá použiť na pečienkové halušky, alebo opiecť ako minútku. Pripravila som šunku aj kápiu.
- Údenú šunku, kápiu i syr som nakrájala na drobné kocky.
- Do pečene som urobila otvor.
- Všetko som dala do misy, pridala som vajce, mleté korenie a pol rožka, ktorý som vyžmýkala a petržlenovú vňať.
- Plnku som naplnila do otvoru a otvor som uzavrela ihlicami. Nevadí ak je trošku otvor stiahnutý, pečeň sa počas pečenia vystrie.
- Na panvici som opiekla slaninu, keď sa vytopil tuk, pridala som pečeň a slaninu som stiahla na boky.
- Potom som ju otočila a pridala som k nej cibuľu a cesnak.
- Podliala som ju iba trošíčkou vývaru a zakryla pokrievkou. Piekla sa z jednej strany 8 minút aj z druhej.
- Upečenú som vyložila a nechala odpočívať 15 min.
- Až potom som odstránila ihlice.
- Nakrájala na plátky.
- Podávala som ju so zemiakovou kašou a šalátom. Prajem vám dobrú chuť.