Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed opäť v znamení vnútorností. Dnes je to bravčová pečeň, ktorú som plnila kockami údenej šunky, syra a kápie.

3
porcie
15 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú pečeň som umyla, osušila.
  2. Rozdelila som ju tak, aby som na plnenie použila hrubšiu časť. Do tenkej pečene je zložité urobiť otvor a tiež sa zmestí iba malé množstvo plnky. Tenká časť sa dá použiť na pečienkové halušky, alebo opiecť ako minútku. Pripravila som šunku aj kápiu.
  3. Údenú šunku, kápiu i syr som nakrájala na drobné kocky.
  4. Do pečene som urobila otvor.
  5. Všetko som dala do misy, pridala som vajce, mleté korenie a pol rožka, ktorý som vyžmýkala a petržlenovú vňať.
  6. Plnku som naplnila do otvoru a otvor som uzavrela ihlicami. Nevadí ak je trošku otvor stiahnutý, pečeň sa počas pečenia vystrie.
  7. Na panvici som opiekla slaninu, keď sa vytopil tuk, pridala som pečeň a slaninu som stiahla na boky.
  8. Potom som ju otočila a pridala som k nej cibuľu a cesnak.
  9. Podliala som ju iba trošíčkou vývaru a zakryla pokrievkou. Piekla sa z jednej strany 8 minút aj z druhej.
  10. Upečenú som vyložila a nechala odpočívať 15 min.
  11. Až potom som odstránila ihlice.
  12. Nakrájala na plátky.
  13. Podávala som ju so zemiakovou kašou a šalátom. Prajem vám dobrú chuť.