Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Táto úprava pečene je veľmi lahodná, rýchla a jednoduchá, aj v nedeľu môže byť jedlo
dobré, veľmi chutné a vynikajúce. Ponúkam recept aj Vám.
2 porcie |
60 minút príprava |
5-7 minút na 90 °C |
Postup
- Pečeň som pokrájala na tenšie rezne, lepšie sa krája, ked ju dáte na 10 minút do mrazničky. Zaliala som ju mliekom a odložila na 1 hodinu do chladničky, ešte lepšie na noc, potom bude jemnejšia a vláčnejšia. Nesoliť!!!
- Očistenú cibuľu som pokrájala na prúžky a očistila som cesnak.
- V panvici na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu do sklovita.
- Pridala som plátky pečene a sprudka opiekla na každej strane asi 1 minútu a potom som pridala aj mlieko, v ktorom bola namočená.
- K opečenej pečeni som pridala cesnak pokrájaný na plátky.
- Podliala som vodou a prikryté som dusila asi 5 minút - do odparenia tekutiny.
- Podávala som horúce s čerstvo upečeným domácim chlebom. Kto chce, môže podávať so zemiakmi alebo s dusenou ryžou. Takto pripravená pečeň má od mlieka jemnú a delikátnu chuť, ktorú výborne dopĺňa cibuľka a cesnak. Možno použiť aj kuraciu, morčaciu alebo inú pečeň. Je dôkazom toho, že aj za použitia málo surovín sa dá pripraviť vynikajúce jedlo.