Bravčová panenka so slaninovými knedličkami

Autor receptu: gman

2
porcie

Postup

  1. Malinový džem rozpustíme v horúcej vode, privedieme do varu. Pridáme červené víno a varíme, kým sa množstvo nezreduje na primeranú konzistenciu. Nakoniec pridáme smotanu a este chvíľu povaríme a zredukujeme.
  2. Na prípravu knedliciek, nakrájame slaninu s cibuľou na drobne kocky a opražíme. Vo vypraženej masti opečieme na kocky nakrájané rožky. Potom ich na chvíľu namočíme do mlieka. Nadrobno nakrájame petržlenovú vňat. Toto všetko zmiešame, priadáme dve vajcia a krupicu. Keď nie je krupica, može byť hrubá múka. Zamiešame a necháme odstáť. Hmota by nemala byť moc hustá. Možeme si z neho vytvarovať knedličky alebo spraviť jednu veľkú šišku. Vložíme do variacej sa vody a varíme cca 20 minút.
  3. Panenku očistíme, osušíme. Sprudka opečieme zo všetkých strán a dáme dopiecť do predohriatej rúry, 180 stupňov na 15-17minút. Po upečení este necháme 5 minúť odpočinúť. Dobrú chuť.