Bravčová panenka

Bravčová panenka s bryndzovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

2
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Bravčovú panenku dôkladne očistíme, osolíme, okoreníme a pripravíme buď metódou sous–vide, alebo ju krátko opečieme na panvici zo všetkých strán a potom ju v uzavretej nádobe vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Rúru vypneme a panenku v nej necháme 10 minút „dôjsť“.
  2. Na omáčku nakrájame šalotku a mrkvu nadrobno. Na oleji restujeme najprv mrkvu a potom k nej pridáme šalotku, pridáme bryndzu podľa chuti, ochutíme, prehrejeme a rozmixujeme.
  3. Panenku nakrájame na „pníky“, ktoré môžeme ešte dozlatista upiecť na panvici. Panenku podávame s omáčkou, môžeme posypať bylinkami. Ako prílohu môžeme podávať gratinované zemiaky, zeleninové ragú, dusené huby alebo špecle.