Bravčová panenka plnená sušenými slivkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup- Bravčovú panenku odblaníme a našpikujeme sušenými slivkami (môžeme ich na chvíľu namočiť do piva). Osolíme, okoreníme a opražíme na oleji, mäso vyberieme.
- Do oleja vložíme cibuľu, opražíme do sklovita, vrátime späť panenku, jemne podlejeme pivom a v rúre pečieme pri 200°C. Hotové mäso vyberieme, prilejeme zvyšné pivo a varíme, kým sa cibuľa nerozvarí. Šťavu nakoniec dochutíme a zjemníme maslom.
- Očistený, nakrájaný zeler dáme variť do vody, a keď je skoro hotový, pridáme očistené, na väčšie kusy pokrájané hrušky. Uvarený zeler s hruškou scedíme, a hneď za horúca pripravíme pyré ako zemiakové. Pridáme maslo, soľ a trochu nastrúhaného muškátového orieška.
|