Bravčová panenka plnená sušenými slivkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bravčovú panenku odblaníme a našpikujeme sušenými slivkami (môžeme ich na chvíľu namočiť do piva). Osolíme, okoreníme a opražíme na oleji, mäso vyberieme.
  2. Do oleja vložíme cibuľu, opražíme do sklovita, vrátime späť panenku, jemne podlejeme pivom a v rúre pečieme pri 200°C. Hotové mäso vyberieme, prilejeme zvyšné pivo a varíme, kým sa cibuľa nerozvarí. Šťavu nakoniec dochutíme a zjemníme maslom.
  3. Očistený, nakrájaný zeler dáme variť do vody, a keď je skoro hotový, pridáme očistené, na väčšie kusy pokrájané hrušky. Uvarený zeler s hruškou scedíme, a hneď za horúca pripravíme pyré ako zemiakové. Pridáme maslo, soľ a trochu nastrúhaného muškátového orieška.