Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom fotorecept

afataga - fotkaafataga, 10. apríla 2016
Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom (fotorecept)
Foto: afataga

Hlási sa pani Macková :-), toto už je asi posledný mackový rpc tohto roku

2
porcie
10 minút
príprava
19 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
podľa chuti
1 PL (alebo iný obľúbený)
1 ks
6 plátkov
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do rúry som dala piecť pokrájané zemiaky v šupke so soľou a rascou. Panenku som očistila a rozkrojila na plát, dala som na ňu soľ a korenie z oboch strán, vnútro som potrela olejom a postrašila chilli

    Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na to som uložila mackový cesnak a posypala pecorinom

    Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A teraz príde trochu horor, celé som to zmotala do pôvodného tvaru, na dosku som si rozložila slaninu a ešte som to v tom zamotala a snažila sa akosi zviazať, trochu sa mi to aj podarilo

    Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu som dala masť a opekala sprudka z každej strany, spolu asi 4 min., chudák sporák to škaredo odniesol :-)

    Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Panenku som dala do rúry na zemiaky na 180° na 15 min., aby sa dopiekla, vyšlo to pekne naraz

    Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odstránila som špagát a snažila sa mäso pokrájať na plátky a môžme obedovať

    Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A že prečo nejem divinu:

    Bravčová panenka plnená medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

36 komentárov k receptu
Posledný obrázok exceluje,recept výborný (tiež si myslím,že už máš dosť vitamínov,lebo sa premackuješ) ,ale sa priznám,že mne by stačili tie fantastické zemiaky :-) a panenku podarujem :-).
z Tvojej mackovej série sa mi toto páči najviac, tuším sa poobzerám po panenke kým je ešte cesnak. No a zemiaky - úplne naj naj :)
i ja mám rada túto fotodivinu-v bezpečnej vzdialenosti-neviem sa nakochať dosýtosti...
no môže byť z nej aj ostrý gulášik-ak uvarí druhý..v jedení som preborník..
:-)
Ide Ti karta, opakujem sa, ale nevadí :) Paráda! Pekné kúsky chováš, len či Ti ten mackový cesnak neohryzie? Ale mám pocit, že sa rada podelíš, už len pre potešenie očí...
dakujem vam vsetkym za mile slova, to cloveka vzdy potesi
@frezia 68 aj zemiaky boli dobre a verim, ze na tu panenku by si prijemcu isto nasla :-)
@jack mam nafotene aj lane, srnky, divu svinu atd.
@luss44 ty asi nemas problem nazbierat cesnak, tak uz len to maso kupit, ale dalo by sa isto aj z ineho masa, uz som tak podobne robila kare, ale toto je lepsie
@klukodvody to je magnolia vsak? moja ma 9 rokov a kvitnut sa jej akosi furt nechce
@terinka55 ten fesak bol asi 20 m za plotom, nedavno ich tu bezalo 17 ks, ale nestihla som fotit
@monty469 oni sa neradi fotia :-), len obcas sa podari
@haji mne sa prave moc ta fota :-) nepaci, nevysla podla mojich prestav
@frezia ako som uz pisala vyssie, tazko sa tie potvory fotia, mam aj lisku, ale hlavu som uz nestihla :-)
@radost ja to nejem ani ked druhy uvari
@zuzanka1367 na cesnak mi nechodia, ten jelen je foto z jesene, teraz nechodia tak blizko
@salinka :-) mas pravdu, tie listky su podobne, ale myslim, ze uz len podla vone sa to da rozpoznat
@danda3 ja som tento dostala z dolnakov, na zahrade mam este taky dorastencovy :-)
@marienka44 videla som aj ja, ale skaredy ovadnuty
keby len bola tá panenka lacnejšia.....ale, raz za čas.....no mne by tiež stačili tie zemiačky, rada by som vedela, ako sa ti tak pekne opiekli, ani sa nepýtm, či si ich robil na masti.....
A pre pána @pankrac -a: Rád varíš, ako píšeš v profile, tak sem niečo daj, nestačí len kritizovať druhých.
Už len pri pohľade na fotografiu som vedel,že tento krásny recept je od Teba.Len keby bolo viac času všetky v krátkom čase pripraviť.slovenský dôchodca si na to musí ísť cez týždeň najprv zarobiť,a v nedeľu variť.o to je tá nedeľa krajšia,keď si človek navarí podľa receptov z Varechy.a tie recepty čo tu uverejnil @Pankrac si pripravujem keď pracujem.:-)))))))
@Evanaaa (14.4.2016 23:17)

zemiaky uplne jednoducho: len som ich vydrhla, nesupala, pokrajala na kolieska, hodila do pekaca, dala som a rascu a asi 2 PL olejom som pokvapkala a premiesala, dala do rury na 180° a piekla, asi po 20 min. zas premiesala a nechala dopiect, panenku kupujem v Metre ked je akcia vyjde tak do 7 € za kilo
@Bembo (15.4.2016 13:46)

Tusim ti pri praci hrozi smrt hladom :-)))
Tu panenku kupujem ako som pisala vyssie a v tom Metre mavaju take mega, jedna vazi niekedy aj 1 kg, neviem ci su z mamuta :-)
si to veľmi dobre vymyslela tento recept, veľmi chutná roláda so syrom a s mackovým cesnakom, jemno cesnakovo ochutil panenku, pochutili sme si,
u nás bez omajdy to neprejde, takže šampinovo hubovo smotanová omáčka a druhá fotka ešte v začiatkoch rastúci mackový cesnak


@Havino (17.4.2016 23:00)

potesila si ma, pekne sa ti podarila, to mas tusim tiez tu mamutiu :-), ja viem, ze u vas to bez omacky skratka nejde, myslim, ze tou hubovou si to nepokazila, ved to by mi ani k tebe nepasovalo :-). druhe foto sa akosi stratilo v medzi priestore, ale nevadi, ja viem, ako to vyzera a kto nevie, opyta sa uja googla
Dnes som si pripravil túto panenku,preto že mi suseda darovala čerstvý macicesnak.a veľmi sa mi to vydarilo.dávam Ti veľkú pochvalu za toto skvelé jedlo,a pripájam aj foto.


Milá Afataga, ja som niečo podobné jedol aj v reštaurácii a veľmi sa mi páči kombinácia bravčová panenka obalená v anglickej slanine - ja som to jedol v kombinácii bravčová panenka obalená v slaninke a ugrilovaná a bolo to vynikajúce už iba z toho dôvodu, že bravčová panenka je chutné a mäkké mäso a veľmi vďačné na grilovanie. Ja skúsim urobiť tento recept tak, že pridám aj okrem mackového cesnaku aj plesnivý syr (Nivu) a aj moju domácu šunku, všetko to zabalím do alobalu ako rolku, chvíľu to podusím aby sa chute trocha spojili a už túto rolku bude možné zapiecť buď v alobale alebo aj bez neho tak, že napicháme do nej špáradlá ako do španielskych vtáčikov. Pokiaľ by to nemal kto zjesť (pri menej početných rodinách), tak sa to dá jesť aj ako studená roláda na raňajky s uhorkou.
@Labor1 (17.4.2017 23:11)

No uz urob ako myslis, ale ja by som to nedusila v alobale a uz vobec by som do toho nepichala sparadla, co sa tyka plnky, ta je samozrejme na kazdeho chutiach, ale aj tak budem rada, ak das vediet, ako to dopadlo

Pridaj komentár k receptu: