Bravčová krkovička v paradajkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: libusa57

Moj vlastny recept. Inspirovala som sa balkanskymi reznami.

4
porcie
15-20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Maso som osolila okorenila a posipala zo susenou korenovou zeleninou (domacka vyroba :-) ). Pekac som iba potrela olejom, najprv som dala papriku (mala som z mrazaku oranzovu baburu), potom som na to dala na kolieska pokrajanu cibulu, na to maso a dala som do chladnicky na 15 minut.
  2. Potom som masko vybrala z chladnicky posypala ciernym gulatym korenim, bobkovym listom a petrzlanom
  3. To vsetko som zaliala paradajkovou omackou pomiesanou z vodou. Tuto odporucam dochutit, ak je malo slana alebo sladka, dodat tieto ingrediencie.
  4. Potom som zohriala ruru na 200 stupnov a sup tam! Pieklo sa mi to nezakryte cca 1 a pol hodinku zalezi na tom aku mate ruru. Po upeceni som zakryla alobalom a nechala odstat este cca 20 min. pred podavanim.
  5. Vynikajuca mnamka! Ako priloha sa mi najviac hodi zemiakove pire, ale moze byt aj ryza. A da sa to jest aj bez prilohy iba s cerstvym hlavkovym salatom. Dobru chut!