Bravčová krkovička so zemiakovou kašou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 12. septembra 2015
Bravčová krkovička so zemiakovou kašou (fotorecept)
Foto: babkamt

Tento recept ma upútal na stránke Top recepty.sk. Pridávam link: www.toprecepty.sk/recept/3007-bravcove-pecene-v-bohatom-vypeku/ Recept bol výborný, všetci si ho doma pochvaľovali. Doporučujem vyskúšať.

40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

1,3 kg bez kosti
2-3 PL
1 ČL červená
1 ČL celá
2 ks stredná
4 strúčiky
(alebo bravč.pečené)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso som umyla, osušila a nakrájala na hrubšie rezne. Mäso sa neklepe.

    Bravčová krkovička so zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dve stredné cibule som nakrájala na kocky spolu s cesnakom. Ja som použila 4 strúčiky. Cibuľu aj s cesnakom som dala do plechu, v ktorom ich budem piecť. Trochu som ju osolila a pridala som aj kmín.

    Bravčová krkovička so zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tanier som si dala hladkú múku, mletú červenú papriku a 1 čl grilovacieho korenia. Múku som premiešala. Nesolila som ju, ani mäso.

    Bravčová krkovička so zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plátky mäsa som obalila v ochutenej múke.

    Bravčová krkovička so zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici som si rozhorúčila 1 pl domácej masti. Obalené mäso som opekala z každej strany cca 4 minúty. Opečené mäso som preložila do pripraveného pekáča. Zvrchu som mäso osolila a okorenila. Podliala som ho asi 200 ml horúcej vody spolu s výpekom, zakryla alobalom. Mäso som piekla na 180 °C za občasného podlievania asi 40 minút. Potom som ho chvíľu piekla odkryté.

    Bravčová krkovička so zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sa mäso pieklo, dala som variť zemiaky na pyré. Uvarené som scedila, pridala som maslo, pomačkala som ich. Zohriala som si asi 200 ml mlieka, ktoré som po častiach pridávala k zemiakom. Dobre som pyré prešľahala.

    Bravčová krkovička so zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Spravila som kapustový šalát.

    Bravčová krkovička so zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Už je všetko hotové, môžeme ísť obedovať. Mojim chlapom jedlo chutilo.

    Bravčová krkovička so zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
včera (v sobotu) som našiel tento recept, pozdával sa mi, tak som vybral z mrazáka krkovičku a v nedeľu som to robil na obed. Výborný spôsob prípravy krkovičky, aby to nebolo stále iba Vepřo-knedlo-zelo. Úplne som sa držal všetkých surovín aj množstva podľa tohto receptu a výsledok je to výborný. Ďakujem, p. Babkamt.
PS - jediná odlišnosť - za 40 minút som to nemal hotové, mäso bolo ešte trochu "žuvačkové". Pridal som ešte 15 minút zakryté alobalom a 5 minút odkryté na prudký gril. Čiže u mňa hodina. Ešte raz ďakujem a pridávam si recept do svojej kuchárskej knihy.
@Stanislav747 ďakujem, že si recept vyskúšal a obľúbené pečené mäso s kapustou a knedľou vymenil za tento recept. Keďže si recept pridávaš do kk, asi ho budeš robiť viac krát. Som rada, že si sa ozval.
používateľ nemá avatar
li
Toto jedlo chuťovo výborné. Ja som piekla 1 hodinu a 45 minút, posledných 15 minút odokryté. Mäso bolo mäkkučké, šťava fantastická. So zemiakovým pýré perfektné.
používateľ nemá avatar
li
Dneska pripravené - a nie prvýkrát. Veľmi chutné a jednoduché na prípravu. Zemiaková kaša sa k tomu výborne hodí.

Pridaj komentár k receptu: