Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 11. apríla 2016

Ostala mi bravčová krkovička surová aj údená. Tak isto som potreboval minúť šampiňóny. Pripravil som z toho takýto obed. A zemiakov sme mali Zobraziť celý popisOstala mi bravčová krkovička surová aj údená. Tak isto som potreboval minúť šampiňóny. Pripravil som z toho takýto obed. A zemiakov sme mali tiež dosť, tak som netradične zvolil k tomu ryžu.

6-10
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

650 g
700 g
800 g
250 g
150 g
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso som mal už krájané z Lidla. Na obrázku surové a údené vyzerajú skoro jednako. Mäso surové som osolil posypal provensálskym korením a mletým čiernym korením. Údené tak isto okorenil no nesolil už je. A posypal som ich ešte práškovým cesnakom. Výpek použijem tak som nechcel aby mi tam cesnak horel, preto práškový.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šampiňóny a shitake som pokrájal na plátky a drobno.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na troche oleja som mäso opiekol tak po 3 minúty s každej strany, A ešte horúce som potrel jednú stranu kremžskou horčicou.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do pekáča na pečenie som dal na spodok kapustu a na ňu naukladal obe mäsa horčicou na horu. Uzavrel druhou časťou a dal piecť do rúry na 180°C .

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zatiaľ som išiel robiť šampiňóny. Do výpeku dal trochu rasce nechal chvíľu a potom pridal hríby dusiť.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi po piatich minútach boli hríby hotové. Teraz som k ním pridal trochu soli a dijonskú horčicu premiešal a prilial smotanu.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Smotanu som pred vyliatím k hríbom rozmiešal so zemiakovým škrobom. Nechal som to chvíľu povariť. Pekne to zhustlo, tak som to odstavil zo sporáka.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mäso som po pol hodine odokryl a nechal zapiecť. Tak aby chytilo peknú farbu čo trvalo asi pol hodinu.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mám hotové. Na tanier som dal z každého mäsa, ryžu, trochu kapusty a omáčku šampiňónovú. Povedal som si keď môže ryža do koložvárskej, tak prečo by nemohla isť k tomuto. Tak sme mali chutný obed z toho čo som potreboval minúť. Želám aj vám dobrú chuť.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mirop
provensalske korenie a kysla kapusta? udene maso, pecene maso, zampiony na smotane.... nebola u vas bitka o WC?
patroveckypitrs
Ďakujem za komentár @Mirop žiadna bitka nebola. Bravčové údené či surové sa bežne pečie na kapuste. Tak isto sa používajú tieto bylinky na to mäso. Smotana a hríby - Segedín sa tiež robí so smotanou a bežne sa to papa.Treba skúsiť a potom mudrovať.
používateľ nemá avatar
asu
asu
Mne sa tá kombinácia celkom páči. Vyskúšam a dám vedieť, aký bol výsledok. Jediné čo vynechám bude ryža, ktorú ja naozaj nemusím.
Dávam ***** a ukladám do KK.
patroveckypitrs
Ďakujem za Komentáre a pre @Radox1 pre takého odborníka nemusím menovať koľko je jedál s takouto kombináciou. Potom je ešte možnosť si to uvariť a skúsiť a zistíš aká je to chuť.
1x bystro
sheilinka01
ja by som vyhodila bud kapustu alebo omacku. Alebo by mi stacilo len masko s kapustou. Tiez sa mi zda tam toho vela, ale v tvojich receptoch som si uz vsimla kadejake kombinacie :)
slavkabis
podľa komentov ostantých uznaj, že aj dobrého veľa škodí... súhlasím s ostatnými a nemusím ani robiť tvoje jedlo, aby som vedela že dokopy by som to určite nejedla
Ja som robila panenku so šampiňóvou omáčku a teraz mám chuť na pečené mäsko s kapustou :)
kukulienka71
To je fakt len o osobných chutiach, @patroveckypitrs rád kombinuje, ochutnala som jeho polievku z kyslej kapusty s provensálskym korením a hubami a bola prekvapivo dobrá. Ja by som tieto suroviny vyriešila takto: Mäso opiecť na panvici, kapustu udusiť spolu s hubami a k tomu ryžu.
Moja mama je niekedy také kombinácie, že sa musím dvakrát pozrieť, či to je pravda:-)
bystro
Je to skutočne o chuti. Mne sa to páči. U nás sa napríklad robí kapustnica bez paradajkového pretlaku a papriky no s údeným hríbmi a smotanou. U mňa máš plný počet nebeských. Keď sa človek poriadne narobí potrebuje aj sýte jedlo.
dormella2
Ja som si to pozorne prečítala a je to rozumné využitie surovín, ktoré potreboval minúť. Nie vždy sú len bifteky. treba minúť aj čo chladnička dá. Takže podla mňa dobre jedlo a 5*. Nedaj sa odradiť.
alex37
mäsko na kapuste skvelé, a ako baby píšu zvlášť tá dubáková. Keby mi však niekto takto doma vyváral, bolo by mi to jedno :-), hlavne, že to ja robiť nemusím.
klukodvody
Přátelé moji milí. Já osobně si myslím, že každý se chce podělit o to co mu chutnalo. Ano je to zvláštní kombinace a nemusí každému vyhovovat a tak ať si vybere co mu chutná, myslím z tohoto receptu a co je dobře připravené a ostatní vynechá a nebo zkombinuje. Není potřeba být hned negativní a odradit. Poslední dobou se tu objevili recepty a hodně, které svou kvantitou posunou dobrá jídla na další stránky a musíme hledat a nikdo to nekomentuje. A navíc si myslím, že velká většina receptů od @Patroveckypitrs stojí mnohým z nás za uložení. Původně jsem nechtěl nic přidávat, ale tady stačilo říct zvláštní kombinace a nebo nic.
klukodvody
@Radox1 nevím proč zrovna Ty reaguješ a navíc víš, že konkrétně Tvé recepty hodnotím vysoko. To odrazení se týká jen toho, že třeba recept, který podle toho kdo jej udělal není úplně podle toho jak si jej představoval a nepřidá. Možná škoda protože může být pro jiné svým způsobem zajímavý. Ano je zde vlídná atmosféra a jsem moc rád, že taková je. Tak to prosím neber osobně a ani nikdo jiný. Je to jak píšeš v závěru o vyjádření vlastního názoru a protože si myslím, že konkrétně Pitrs má někdy netradiční kombinace, tak aby se na to nevykašlal. Tak jestli jsem se někoho dotkl, tak se omlouvám a myslím, že ode mně nikdo negativní reakci nikdy nedostal.
radox1
@Klukodvody (12.4.2016 12:33)

vobec to neberiem osobne,je to ok.pisal som vseobecne, ze sa netreba bat vyjadrit svoj nazor-lebo tu sa nosia iba pochvaly,a uz vobec nechapem,preco by sa mal na to vykaslat.ale ak je niekto vztahovacny a urazlivy -nemyslim teraz patrovca,je to jeho problem.
jozefj
Trochu nezvyčajne ale určite výborne.5*****
sracz
Ja to teda osobne beriem "ám block" a vôbec nepochybujem o výslednej chuti Tvojeho postupu, @patroveckypitrs kamarát! Veď napokon kombinácia ryže, smotany a kyslej kapusty (samozrejme doplnená mäsom a klobásou) je základ aj pre koložvársku skladanú kapustu!
begonia2
Čo sa tyká jedla mne sa páči dala by som si. Čo sa tyká niektorých ľudí na Vareche je to na zaplakanie. Čo sa stalo s naším milým, pohostinným národom. Závisť, zloba, arogancia. Je to už aj tu. Čo čítam recepty je to určitá skupina ľudí. Čo si neuvedomujete, že je to na nete a čítajú to aj iné národy. Len sa skryje každý za anonymitu a potom je z neho hulvát. Toto je o podelení sa s receptmi, tak ber, alebo neber a nie ponižovať. Pamätajte kto sa povyšuje bude raz tiež ponížený. Tak si vstúpte do svedomia. Nehnevaj sa @patroveckypitrs že som sa tu rozpísala no nedalo mi to, tak som musela niečo napísať. Ja osobne poznám mnoho rozdielov v jedlách medzi krajmi a nikoho neodsudzujem, že to je inak ako ja.
slavkabis
tu nikto neponižuje, len si píše každý sám názor na recept. aj cudzinec z inej krajiny konštatuje určite a robí si názor na recpet či už pozitívny alebo negatívny. tu nejde o to či Slovák alebo nie
mika2
A to je co za prekombinacia? je toho vela a dokopy teda nie 1*
kuko95
ten komentar od begonia2 je na zaplakanie :D nikto recept neurazil iba sa ludia vyjadrili ze to je prekombinovane :D patroveckypitrs ma dobre recepty ale je malicherny ako decko




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia