Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 11. apríla 2016 18:57
Ďalšie recepty »

Ostala mi bravčová krkovička surová aj údená. Tak isto som potreboval minúť šampiňóny. Pripravil som z toho takýto obed. A zemiakov sme mali tiež dosť, tak som netradične zvolil k tomu ryžu.

6-10
porcií
15 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso som mal už krájané z Lidla. Na obrázku surové a údené vyzerajú skoro jednako. Mäso surové som osolil posypal provensálskym korením a mletým čiernym korením. Údené tak isto okorenil no nesolil už je. A posypal som ich ešte práškovým cesnakom. Výpek použijem tak som nechcel aby mi tam cesnak horel, preto práškový.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šampiňóny a shitake som pokrájal na plátky a drobno.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na troche oleja som mäso opiekol tak po 3 minúty s každej strany, A ešte horúce som potrel jednú stranu kremžskou horčicou.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do pekáča na pečenie som dal na spodok kapustu a na ňu naukladal obe mäsa horčicou na horu. Uzavrel druhou časťou a dal piecť do rúry na 180°C .

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zatiaľ som išiel robiť šampiňóny. Do výpeku dal trochu rasce nechal chvíľu a potom pridal hríby dusiť.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi po piatich minútach boli hríby hotové. Teraz som k ním pridal trochu soli a dijonskú horčicu premiešal a prilial smotanu.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Smotanu som pred vyliatím k hríbom rozmiešal so zemiakovým škrobom. Nechal som to chvíľu povariť. Pekne to zhustlo, tak som to odstavil zo sporáka.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mäso som po pol hodine odokryl a nechal zapiecť. Tak aby chytilo peknú farbu čo trvalo asi pol hodinu.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mám hotové. Na tanier som dal z každého mäsa, ryžu, trochu kapusty a omáčku šampiňónovú. Povedal som si keď môže ryža do koložvárskej, tak prečo by nemohla isť k tomuto. Tak sme mali chutný obed z toho čo som potreboval minúť. Želám aj vám dobrú chuť.

    Bravčová krkovička s provensalským korením na kapuste a so šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist