15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.
- 2
Pridáme droždie, rozpustené vo vlažnom mlieku. Všetko spracujeme na hladké nelepivé cesto tuhšej konzistencie.
- 3
Po odležaní naplníme plnkami (maková: zomletý mak, mlieko, práškový cukor, škoricový cukor. Orechová: Postrúhané vlašské orechy, mlieko, vanilkový cukor) a tvarujeme rožky.
- 4
Uložíme ich na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme pomaly kysnúť a zaschnúť, opäť potrieme a necháme zaschnúť.
- 5
Po usušení zo strán každý rožok mierne stlačíme, čím jemne popraská a pri pečení vytvorí charakteristickú glazúru. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 až 18 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu