Bratislavské rožky

Autor receptu: redakcia

15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.
  2. Pridáme droždie, rozpustené vo vlažnom mlieku. Všetko spracujeme na hladké nelepivé cesto tuhšej konzistencie.
  3. Po odležaní naplníme plnkami (maková: zomletý mak, mlieko, práškový cukor, škoricový cukor. Orechová: Postrúhané vlašské orechy, mlieko, vanilkový cukor) a tvarujeme rožky.
  4. Uložíme ich na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme pomaly kysnúť a zaschnúť, opäť potrieme a necháme zaschnúť.
  5. Po usušení zo strán každý rožok mierne stlačíme, čím jemne popraská a pri pečení vytvorí charakteristickú glazúru. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 až 18 minút.