Bratislavské rožky
Autor receptu: redakcia
Postup- Múky a práškový cukor
zmiešame, pridáme žĺtky,
pokrájaný tuk a čiastočne
spracujeme na cesto.
- Pridáme
droždie, rozpustené
vo vlažnom mlieku. Všetko
spracujeme na hladké nelepivé
cesto tuhšej konzistencie.
- Po odležaní naplníme
plnkami (maková: zomletý mak, mlieko, práškový cukor, škoricový cukor. Orechová: Postrúhané vlašské orechy, mlieko, vanilkový cukor) a tvarujeme
rožky.
- Uložíme ich na
plech a potrieme rozšľahaným
vajcom. Necháme
pomaly kysnúť a zaschnúť,
opäť potrieme a necháme
zaschnúť.
- Po usušení zo
strán každý rožok mierne
stlačíme, čím jemne
popraská a pri pečení
vytvorí charakteristickú
glazúru. Pečieme pri teplote
200 stupňov asi 15 až
18 minút.
|