Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta

eviana - fotkaeviana, 14. novembra 2013
Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta
Foto: eviana

Dnes som prvý krát brala tovar z neďalekej farmy. Už v robote mi nedalo a musela som ochutnať jogurt a bol tak skvelý, že som dumala kam všade by som mohla od nich produkty použiť... a v hlave mi skrsla myšlienka na tieto buchty. No musím priznať, že nie vždy všetko, čo mi napadne skončí tak, ako som si predstavovala... ale pri týchto buchtách výsledok predčil moje očakávania... sú božské (a kto ma pozná vie, že ja fakt nemám v genóme samochválu :))) Veď skúste :)

20
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1/2 l
30 g
1 ČL
150 ml
1 ks
250 ml
tvarohová náplň:
150 g
1-2 PL
1 ks
1 PL
poleva na sladko:
200 ml
1 PL
2 PL
poleva na slano:
3 PL
1 ks
podľa chuti
1/4 ČL
Posypka:
Slaná náplň:
1 hrsť
2 PL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...skvelé čerstvé suroviny z neďalekej farmy... mlieko, tvaroh, biely jogurt... v priebehu pracovného procesu som pridala aj ďalšie - kyslú smotanu aj šľahačkovú smotanu :)

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si dáme nakysnúť kvasnice - ja to robím tak, že do šálky si dám kvasnice, lyžičku kryštálového cukru a zalejem vlažným mliekom tak, aby kvasnice boli ponorené. Necháme na teplom mieste cca 10 minút nakysnúť.

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 2
  3. 3

    ...potom si do misy dáme múku, biely jogurt, vajce, kvasnice a soľ, zalejeme mliekom

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 3
  4. 4

    ...a vypracujeme na hladké cesto. Ja rada cesto cítim, preto to robím rukami... tak som sa to kedysi dávno naučila a inak jednoducho neviem a nemôžem :)

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 4
  5. 5

    ...hotové vymiesené cesto posypeme múkou (ja vždy robím aj krížik - tiež naučené od maminky), zakryjeme čistou utierkou na riad a dáme na teplé miesto nakysnúť. Ja som ho nechala pri sporáku na linke. Asi 45 min som si ho nevšímala

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 5
  6. 6

    ...až mi vyplnilo takmer celú misu

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 6
  7. 7

    cesto si dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na tri časti (prípadne na toľko častí, koľko druhov pečiva chceme robiť)

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 7
  8. 8

    ...plech si poriadne vymastíme maslom alebo masťou

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 8
  9. 9

    ...prvú časť cesta vyvaľkáme, rozkrájame na štvorčeky, lyžičkou nanesieme džem (u mňa náš najobľúbenejší marhuľkový)

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 9
  10. 10

    ...potom chytíme všetky štyri rohy a "zcapkáme" ich dohromady, tak aby nezostala žiadna škára, cez ktorú by mohol vytiecť džem. Ukladáme zcapkaným smerom dolu na vymastený plech.

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 10
  11. 11

    Druhú časť cesta použijeme na tvarohové buchty...na tvaroh ja moc šikovná nie som, nikdy netrafím tú pravú hustotu, aj teraz bol roztekavý, tak som po jednom rýchlo balila buchty, namiesto sušených hrozienok sme mali posledné čerstvé hrozno z tohoročnej hroznovej úrody. Opäť zabalíme podobne ako pri džeme, resp. ako sa nám podarí tak, aby plnka zostala vo vnútri a zlepencom dolu dáme na vymastený plech.

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 11
  12. 12

    Keď už máme naukladané všetky buchty a aj rúra sa nám už rozpaľuje, spravíme si zálievku. Do šľahačkovej smotany vmiešame orechy, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 12
  13. 13

    ...týmto voňavým nálevom zalejeme rovnomerne všetky buchty tak, aby boli poliate aj zvrchu.

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 13
  14. 14

    ...posypeme orechmi a dáme piecť do rozpálenej rúry. Pečieme cca 25 minút.

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 14
  15. 15

    ...takto vyzerajú upečené... sú naozaj skvelé, nadýchané - niečo medzi pečenými a parenými buchtami... a neskutočne voňajú po orechoch a citrónovej kôre.

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 15
  16. 16

    ...ďalšie si spravíme slané oškvarkovo-smotanové roládky. Najprv si pripravíme náplň - zomleté oškvarky zmiešame so smotanou. Ak sú oškvarky málo slané dosolíme náplň.

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 16
  17. 17

    ...opäť cesto rozvaľkáme, rozkrájame na štvorčeky (ja to robím radielkom), na každý dáme oškvarkovo-smotanovú náplň

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 17
  18. 18

    ...zrolujeme do roládiek, naukladáme na vymastený plech.

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 18
  19. 19

    ...pripravíme si "zálievku" na slané pečivko: smotanu, žĺtok, soľ a mleté čierne korenie vymiešame na hladkú žltú hmotu

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 19
  20. 20

    ...potreieme ňou roládky, posypeme čím radi posýpame - u nás dnes slnečnica a údený oštiepok a dáme piecť do rozpálenej rúry

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 20
  21. 21

    ...a takto vyzerajú upečené... no uznávam, na výstavu by som to neposlala, ale zato za ich chuť aj ruku do ohňa dám :)

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 21
  22. 22

    ...cesto je ľahunké, pórovité... ideálne k vínku alebo aj ako pečivo k polievke na kyslo, u nás ich máme najradšej k fazuľovej či šošovicovej :)

    Božské buchty a oškvarkové roládky z jedného cesta - obrázok 22

Diskusia k receptu

94 komentárov k receptu
ty brdo, to co si vymyslela s tou zalievkou ?, padam na zadok ,, kk a 10 hviezd / 5+5 :)) p.s. musela som pozriet, ci mas v ceste cukor, kedze si robila slanu aj sladku verziu, a nemas vobec, ale do kvasku predsa isiel ten startovaci vsak, tak mozno dobre aj do surovin doplnit /cisto technicka poznamka :)/ inak nemam vazne slov :)
No tak to sa vôbec nečudujem tej božskosti Tvojich buchiet a roládok. Tá zálievka musela narobiť s nimi iné divy. Predstavujem si, ako sa zahryznem do buchetky mäkkučkej ako perinka a keďže zvyknem sypať práškovým cukrom, už je zo mňa v predstavách čochvíľa prichádzajúci bielobradý Mikuláš :-))
Mňa dostali tie roládky a oškvarková náplň...musím vyskúšať....na čo všetko Ty neprídeš???Kúzelníčka v kuchyni,super
Čumím ako v kine.Univerzálne cesto vie byť vďačná surovina ako aj vidieť aj v tvojom recepte.Si neskutočne šikovná kuchárka.Tvoje buchty a roládky sú dozaista nielen pekné,ale aj šialene chutné.pa pa
jednoducho 3x mňam :) ešteže som po obede... tá zálievka je dobrý nápad, ja tvarohovú náplň zvyknem zahustiť trochou Zlatého klasu. Máš pochvalu velikú :)
Ale si sa vyšantila! Verím, že všetko bolo skvelé, výborné suroviny, šikovná kuchárka, ako inak to mohlo dopadnúť?
Pridám radu odkukanú z Varechy (už po niekoľký raz, ale takto sa o nej dozvie viac ľudí). Do tvarohu primiešaj lyžicu - dve vanilkového pudingu Olé bez varenia. Najprv radšej len jednu, aby si ho nemala príliš hustý, pridaj podľa potreby. Krásne zhustne a bude držať, nič nevytečie, ani sa nevpečie do cesta.
@eviana..kr ásne sa ti vydarili koláčiky aj buchty.-)veľmi rada pracujem s kysnutým cestom a tiež často robím buchty..keďže je tu receptov kopec, nepridávam...ale cesto tiež najradšej miesim rukami..tiež spomienka na maminku...musím cítiť kvalitu cesta rukami..)
@sovka62..ve ľmi pekne ďakujem za radu, práve sa mi to bude hodiť k ďalšiemu koláčiku...práve som si priniesla z Maďarska vanilkový puding Gála,,,čo je možno podobný ako Olé..bez varenia...tvoje rady sú ako kus drahokamu...)
@eviana milá, cesto máš výborné, vdaka jogurtu ešte vláčnejšie, náplne sú super. skús nabudúce cesto spraviť s mletými oškvarkami na sladko i na slano a budeš príjemne prekvapená, aké fantastické cesto budeš mať, až je to neuveriteľné - naše staré mamy tak robili bežne :-))))) stojí to za vyskúšanie
5*****
si ma navnadila na buchty so zálievkou, s orechovou som ešte nečula a viem si predstaviť ich chuť, máš ich utešené, aj,aj. Ja už tu jedny buchty uložené mám čo sa tiež zalievali smotanou, aj od @honestka mám v pamäti zaliať potrieť smotanou zas škoricové hniezda, už sa dlho na ne štelujem a čo sa tvarohu týka, išla som ti napísať, že čo naša @sovka radila, ja ju počúvam, ako dobrý žiačik v škole, aj som veru Ole odskúšala do tvarohu, nie len že zahustí, ale náramne aj dobre ochutí, ked nebudeš mať, prisyp zlatého klasu, ako @luss radí, alebo cukor primiešať až tesne pred naplňovaním buchiet. Čo by som ti ešte? čo ešte viem? som múdra,ako rádio, že?? ale ty si vieš poradiť vždy a vo všetkom, si príkladom šikovnej gazdinej. Skúsim tééé hviezdy kliknúť dva krát a uložím si recept, bo ty tu chrlíš recepty o sto šesť a to by som sa nahľadala.
@smejkad , ďakujem za pochvalu buchiet, boli nielen nádherné, ale neskutočne ľahunké, samá dierka, ako páperie :) Budem rada, ak vyskúšaš, daj mi vedieť :)
@mariamka , cukor som do cesta nedávala, nezvyknem dávať do kysnutého, len štartovací do kvasníc. Veď džem osladí a do tvarohovej som ho trošku dala. Takto je cesto univerzálne použiteľné aj na sladko, aj na slano :) Ďakujem za milé slová ♥
@lyali , Ty to vieš tak krásne poeticky opísať, až sa človek celý rozusmieva nad predstavou Teba s bielymi cukrovými fúzikmi :) Ďakujem, si veľmi milá, potešila si ma :)
@jujoska , práve že na tomto vypekaní je super to, že to ide rýchlo, najviac práce dalo naplniť buchty... cesto kyslo samo, aj som skoro zabudla pri kvákaní s kamoškou, že kysne... zalievka je raz dva, posypat je raz dva... pečie sa to samo :) Ty brďo a práve mi napadla ďaľšia - ešte menej prácna varianta :) Ďakujem za ťuk na čelo :)
@ebaka , ďakujem za milé slová, že kúzelníčka... skôr bosorka ako kúzelnička niekedy, taká tá zlá, ubrblaná - už len čiernu mačku na plece a je to dokonalé :)
@lubkabubka , vďaka za milý komentár a slová uznania... ani ja som o takom ešte nepočula, naozaj mi to včera zaplo v lebeni, reku vyskúšam, čo z toho bude... a boli tak skvelé, že sa nedalo nepodeliť sa o recept :)
@luss44 , ďakujem za Tvoje milé slová aj tip so zlatým klasom, ale musím sa priznať, že som ho tam trošku usypala, ale zrejme som si spravila tvarohovú náplň v predstihu a cukor sa rozpustil a tvaroh zredol... ale nejak som ho tam predsa zakomponovala :)
@jerica moja milá, vďaka za slová uznania, od Teba veľmi potešia. Mám radosť, že Ťa môj recept zaujal až tak, že na sobotu vyskúšaš. Daj mi potom vedieť, ako Vám chutilo :)
@sovka62 , milion krat vďaka za túto Tvoju radu... a ja si hlavu lámala, ako prejsť tomu tvarohu cez rozum, bo to nebol ten riedky, práve že bol krásne jemne hrudkovitý... a puding Creme Olé je rada hodná zlata, nabudúce vyskúšam a ešte raz srdečne ďakujem za tento tip ♥ aj Tvoje milé slová uznania, rodáčka moja milá :)
@izabella929 , vďaka za slová uznania... Vystihla si to, to ručné miesenie cesta ma tiež maminka naučila... vždy mi hovorila, to musíš cítiť kedy je hotové... a mixérom cítiť neviem :)
A čo sa pridávania receptov týka ... keby sme to brali tak, že čo už na vareche je, nepridáme, tak už takmer žiadne recepty nepribudnú, pribúdalo by len milióny komentárov. A ja si myslím, že tá zálievka bola niečo nové, preto som sa rada podelila o tento skvelý recept, či skôr vychytávku ... niekomu sa môže zísť :)
@pusta milá, ďakujem za pochvalu môjho cesta aj za hviezdičky, veľmi si ma potešila. Vždy dávam do cesta buď kyslú smotanu, alebo jogurt. Tak ma maminka naučila :) A tento jogurt bol tak famózny... a dokonca sú vraj vhodné aj pre tých, čo trpia intoleranciou laktózy som sa dozvedela. Na sladko oškvarkové som ešte neskúšala, ale už som videla robiť oškvarkové so slivkovým lekvárom... nuž za pokus to stojí, ale to potom asik ku kyslej polievke nee, či? :)
@havino , Ty moje utešené rádio, ďakujem za Tvoje písmenká, každé jedno ma usmialo a radosť spravilo. Som rada, že Ťa moja zálievka zaujala, veď aj mňa samú :))) Mňa by veeelice zaujímalo aké cesto by mi vzniklo zo špaldovej múky, hm? A musím pozrieť tie osie hniezda od @honestka... musím vlastne pokukať všetky osie hniezda čo tu sú, či pridám niekedy aj tie svoje - ak by neboli, lebo šak samozrejme, že sú najlepšie na svete... ale fakt sú :), aj keď tá, čo ma ich naučila už len z neba môže korigovať moje chyby pri pečení :) Vďaka Táni moja ♥
@eviana milá, kyslo- mliečne jogurty znášajú dobre, teda aj jogurt, aj tí, ktorí majú intoleranciu mlieka, presnejšie majú intoleranciu laktózy - mliečneho cukru, i ked nie všetci, ale vonkoncom ho nemôžu tí, čo majú intoleranciu na kravskú bielkovinu ako takú, resp. majú kombinovanú neznášanlivosť, t. j. aj na laktózu+bielkovinu kravského mlieka, ktorá je obsiahnutá vo všetkých mliečnych výrobkoch.
a tie oškvarky v pečení na sladko:
pridané mleté oškvarky v sladkom v ceste vytvárajú štruktúru ako pri lístkovom ceste, teda nie ku kyslým polievkam.
napr. buchty s lekvárom, s makom na sladko, s tvarohom na sladko, so sladkými pudingovými plnkami, krémeše a pod.
pokiaľ také cesto, do ktorého pridáš mleté oškvarky, budeš robiť na slano a so slanými náplňami, tak hej - ku kyslým polievkam i samostatne.
ešte ku kyslej smotane - ak je pridaná do cesta, tak krásne drží výsledný tvar, neprevaľuje sa a nerozpadáva.
ak ňou finálny produkt potrieš, tak bude mäkký a krehký dlhšiu dobu :-)
@pusta moja drahá, no totok je pre bloncku ako som ja moooc zložité :) Chvalabohu ničím takým netrpím ja ani nikto z mojich blízkych, takže som nikdy nebola nútená naštudovať si tieto informácie a obdivujem všetkých tých, ktorí s takým obmedzením žijú a zvládajú všetko relatívne v pohode :) Jaaaaaj... Ty si myslela, že zapracovať ich priamo do cesta ako pridanie tuku? Ja som to skor pochopila, že osladiť cesto a potom plniť oškvarkami. Ak nie sú oškvarky príliš slané, tak to aj takto môže byť veľká lakocinka :) Ďakujem za super tipy a informácie :)
@pusta , šak teda viem, na kyslej smotane fičím celý život... aj do cesta, aj do bruška - to mám po maminke, v našej rodine sme my dve milovníčky kyslej smotany, bárskedy ju za jogurt vymením :)))
@medovnicek , od odborníčky na kysnuté cesto ako si Ty je táto pochvala veru veľká pocta, ďakujem, som rada, že som Ťa zálievkou zaujala :) Budem rada ak vyskúšaš a ešte radšej ak zachutí :)
Jujujuj, tolko maskrt z jedneho cesta :-). A zaujimave aj s tou zalievkou, este som tak nerobila. Parada. Len naprazdno preglgam , idem uz radsej spat :-).
s kysnutým cestom som pracovala od začiatku môjho manželstva, najprv som piekla v remoske, z čoho vznikli síce na pohľad prekrásne , ale zároveň tvrdé ako skala, rožteky. čo som ja vedela, že cesto má kysnúť ? až tie posledné čo sa piekli, boli mäkké. ale ešte veľa vody pretieklo v našom potoku, kým som sa naučila cestovymiesiť, prekladať, spracovať na rôzne druhy pečiva. už viac rokov do cesta nedávam vajce, ale jogurt a verte lebo nie, je tam zbytočné. skúsená kuchárka ma naučila ,že do kys. cesta okrem droždia mám pridať aj pol prášku do pečiva a za lyžicu masti. tu na vareche som sa naučila, že cesto mám len zamiešať a nechať pokysnúť, až potom sa pustiť do miesenia až kým sa na ňom nespravia pluzgieriky, pri vypracovávaní cesta sa tak nenarobím /maminka ma učila, že cesto treba miesiť aspoň 20 min. čo bola riadna drina. vždy som robila cesto, ktoré sa dalo použiť na sladko i na slano a aj keď v ňom bolo trochu cukru /okrem kváskového /, vôbec to nevadilo. ako pribúdal vek, snažila som sa prácu uľahčovať a miesto buchiet som robila menšie záviny plnené sl. lekvárom, tvarohom, kakaovým cukrom, škoric. cukrom bohato pokv. čaj. maslom a tie najoblúbenejšie na slano : v šupe uvarené a na jemno nastr. zemiaky, bryndza, pokropené rozpust. ochutenými škvarkami. Na všetky spoločenské akcie som vždy priniesla kys. koláče sladké i slané, škv. pagáčiky i pampúšiky, fánky, podľa toho v akom období sa akcia konala. boli to časy keď ma pečenie bavilo, nerobilo mi problém napiecť čokoľvek - len nie torty alebo koláče s plnkou, tie naši chlapci nemali radi. ale verte, kysnuté vždy zmizli a len sa tak za nimi zaprášilo. no najlepšie bol vždy ohodnotený veľký okrúhly peceň chleba a keby nič iné nebolo, bol to sviatok, keď som nakrájala domáci chlebík zabalený v ľan. utierke a každý len čakal na tú dobrotu. dnes už málo pečiem, ale chýba mi to láskanie s cestom, keď je hladké ako detská riťka ako sa vraví a keď v rúre rastie, odfukuje, nadúva sa a z rúry sa šíri čarovná vôňa, ktorej sa nič na svete nevyrovná, žiadny drahý parfém, slovom nič, jednoducho zaplní celý byt a širi sa aj popod dvere susedov.A zálievka na buchty ?Musí to byť dobrota a veru sa nezdržím a keď bude aj kuchyňa prerobená, vyskúšam niečo nové ale určite vynikajúce, už sa teším. receptík je už v mojej KK a počká si na vyskúšanie.prepáčte mi, že som sa tak rozpísala a pospomínala na tie krásne časy pri pečení kysnutých koláčov.
fantázia... už dávno som nemala takú radost ako dnes, skvelý recept, toto nepoznám a zajtra idem piect, buchty so zálievkou, no to musí byt skvelé a ešte diskúsia s perfektnými radami a krásne napísané vyznanie o pečení... rada pečiem a idem skúsit.... uložené a dakujem..... :))
@anina43 , prečítala som si Tvoj milý nostalgický komentár a počas celého čítania som sa usmievala... ďakujem za Tvoje slová, za príjemné ohliadnutie sa za svojimi pekárenskými dielkami. Musím sa Ti s niečim tiež priznať, keď som prvý krát robila ťahané štrúdľové cesto, nedarilo sa mi a v kuchyni bolo otvorené okno a ako som bola na seba aj na nepodarené cesto nahnevaná som ho schmatla a vyhodila von oknom, ostalo visiet na strome... a si predstav tú iróniu, že ono sa skoro ani neroztrhlo, ale ako si tam viselo, tak sa vďaka zemskej príťažlivosti tak pekne naťahovalo, že vytvorilo kusisko súvislej "cestovej plachty"... no do dnes sa na tom zabávame vždy keď ťahám cesto na štrúdľu :)
Ešte raz ďakujem milá @anina43 :)
@marikafil , zlatá si, ďakujem za Tvoje slová... presne som na to myslela, že aká milá a tvorivá debata sa tu rozvírila, žiadne osočovanie a urážanie, len priateľská debata a super nové tipy... takto by to malo na Vareche vyzerať... ďakujem :)
@hannah22 , spravilo mi radosť spraviť radosť Tebe týmto receptom, ďakujem za milé slová, budem rada ak vyskúšaš, potom mi prosím popíš svoje dojmy a pojmy :) Ďakujem :)
Dnes je na našej víkendovej chalupe môj šikovný synovec aj s rodinou. Aj tam prespia, aby všetko postíhal, bude tam robiť práce, ktoré my neovládame, okolo vodovodu, murovania a pod. Popoludní pôjdeme za nimi a lámala som si hlavu, čo dobré napečiem, nech si detičky pomaškrtia. Najprv bol na rade kardinálov rez, že ho už konečne skúsim spraviť. Ale čo ak sa na prvý raz nepodarí!? Tak osvedčené, sto razy vyskúšané žĺtkové rezy. Ale potom som uvidela tvoj recept a bolo rozhodnuté. Z celého kila múky som spravila buchty, lekvárové a tvarohové, pol na pol. S cestom sa mi pracovalo troška horšie, lepilo sa mi, nabudúce asi pridám kúsok bravčovej masti, nech ma nejeduje. Ale inak to šlo jedna báseň.Práve som ich vytiahla z rúry. Upečené tak krásne ako tie tvoje a tá vôňa! Ako chutia, to sa ešte len dozvieme, ale to určite napíšem neskôr.
@sovka62 moja milá, spravila si mi veľkú radosť, že si sa hneď podujala vyskúšať moje buchty. Mrzí ma, že sa Ti cesto lepilo, ale veď pokojne si mohla svoje osvedčené kysnuté spraviť, len zalievku podľa môjho receptu. Ale som naozaj veľmi rada, že sa krásne upiekli a rozvoniavali... a budem netrpezlivo očakávať správu ako chutili... ďakujem Ti za odvahu vyskúšať, aj za podelenie sa so svojou skúsenosťou, veľmi si to vážim ♥
@eviana , názov BOŽSKÉ si zaslúžia, práve som dve okoštovala, jedna nestačí, robila som z polovičnej dávky, s cestom sa mi robilo dobre, kysnúť dávam do kysky, cesto je ľahučké, plnila som slivkovou nutelou, nakysli perfektne, nabudúce budú aj s tvarohom, momentálne nemám spravený. Buchty som nepiekla ani nepamätám, to bola vždy parketa mojej svokry. Veľmi som spokojná s tvojim receptom, vďaka.
... opäť krásna voňavá domáca práca šikovnej kuchárky, milá @eviana objednávam si komplet "tepšu"! ... pre mňa aj výborné "nakopnutie", keď budem potrebovať pohostiť či odmeniť vias dobroprajných ľudí!
veľmi zaujímavé .... buchty zo zálievkou som ešte nikdy nerobila,ale rada vyskúšam...mám rada nové nápady super ....uložené v kk ....a krížik na cesto je pekný zvyk aj u nás sa to robí .... 1*****
@manya , ďakujem za milý komentár aj skvelú správu, že buchty chutili. Som naozaj veľmi rada, že Ti zachutili a že si s nimi spokojná... a teraz už buchty nebudú len parketou Tvojej svokry, ale aj Tvojou :)
@sovka62 , veľmi sa teším, že buchty mali taký úspech, ja Tebe ďakujem za odvahu vyskúšať ich, aj za podelenie sa s výsledkom svojej práce, spravila si mi radosť :)
@nika72 , ani ja som buchty so zálievkou predtým nikdy nerobila, v ten deň mi ten nápad skrsol v hlave a tak som ho hneď zrealizovala... a veru bol to dobrý nápad :) Ďakujem Ti za slová uznania, za milé slová, aj za hviezdicky... potešila si ma :)
@astheart , no vidíš... nielen v mojej hlave skrsol nápad so zálievkou, aj v nejakej poľskej sa zadarilo... Ďakujem za upozornenie na link, rada si pozriem ako ich robilii tam :)
mila @Eviana , moji stravnici hundrali na to cudne :-))) medzi buchtami a skvarkovnikmi, ale neostala uz ani omrvinka, to asi nepotrebuje komentar :-)
dakujeme, aj buchty aj skvarkovnicky mi takmr utiekli z pekaca a boli hebuckeeee ,hmmmmm :-)
@honestka , ďakujem za krásne slová uznania... @havino ma upozornila na Tvoje osie hniezda so zálievkou z tvarohu, masla a mliečka... som si uložila, bo neskutočne vyzerajú a mám v pláne ich skoro vyskúšať, bo vyzerajú neodolateľne ... :)
@smejkad milá, obrovskú radosť si mi spravila infoškou o tom, že buchty aj škvarkovníčky (ako pekne si ich nazvala) mali u Vás taký veľký úspech... som rada, že Ťa nesklamal môj recept a že sa tak krásne rýchlo pojedli a chutli Vám, ďakujem ♥
milá @eviana dopiekla som podľa tvojho receptu na oškvarkové roládky, len ja som urobila rožteky a sú výborné :) piekla som ich na zajtrajšiu oslavu kolegovi, tak verím, že zachutia :)

@luss44 , tie sú prekrásne, super si to vymyslela takto rohlíkoidne... spravila si mi veľkú radosť, že si sa podelila o svoje dielko, ďakujem Ti veľmi, pozdravujem kolegu a dúfam, že budú chutiť :)
@eviana ozývam sa po včerajšej oslave, kde mali rožteky úspech, všetkým chutili a oslávenec ďakuje za inšpiratívny recept :) musím aj jeho pochváliť, lebo čerstvý 50-tnik nám sám napiekol také lekvárové buchty, že sme sa všetci zalizovali, čakali sme nejaké kúpenské zákusky a skoro nám oči vypadli - plná krabica buchiet :)
@luss44 , si milá, že mi dávaš takú úžasnú spätnú väzbu na môj recept. Mám fakt obrovskú radosť, že Tvoje oškvarkové rohlíčky mali úspech. A veľmi chválim aj ja kolegu... chlap a napiecť fajné buchty, klobúk dolu. Veľmi Ti ďakujem za Tvoje skvelé komentáre, veľmi si to vážim :)
Tak tie to buchty sa mi veru pacia ...az bude cas tak vyskusam isto.... ties rada a casto pec kysnute ,,,,, aj ked ja peciem kolace ,torty na zakazku...,. ale pre nas doma ,,, sa uchylim na kysnute ..... a ties rukou .... dakujem za recept ,,,, ukladam si ....
@sejla , som rada, že Ťa recept zaujal a chystáš sa ich vyskúšat, budem rada ak mi dáš vedieť ako dopadli, či a ako chutili... teším sa na Tvoje dojmy :)

Pridaj komentár k receptu: