Bosonožské koláče

Autor receptu: martin10

Recept pochádza z internetu, je to výborný recept, je to podobné ako pečené buchty kysnuté so slivkovou, makovou, orechovou alebo tvarohovou náplňou. Najlepšia plnka je slivkový lekvár. Ja osobne som to robil už dva-krát

40-50
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku osolíme, z mlieka trochu cukru a droždia si urobíme kvások. Necháme 5-10 minút kysnúť.
  2. Po vykysnutí dáme do múky kvások, roztopené maslo a vymiešané žľtky s cukrom. Vypracujeme na vláčne cesto ktoré má bubliny. Po vymiešaní dáme olej na zvláčnenie cesta. Dáme kysnúť na cca 1 hodinu na teplé miesto.
  3. Po vykysnutí cesta ho vyvaľkáme a rozdelíme na kocky do každej dáme lekvár. Buchtu zavrieme do batôžka šak viete:) dáme na plech a nemáme ešte podkysnúť na 20 minút. Potom dáme piecť na 180°C cca 20 minút. Po upečení pocukrujeme a zakryjeme čistou utierkou aspoň na 1 hodinu. Po vychladnutí ostáva už len ochutnať:) Prajeme Vám dobrú chuť