Bosonožské koláče
Autor receptu: martin10
Recept pochádza z internetu, je to výborný recept, je to podobné ako pečené buchty kysnuté so slivkovou, makovou, orechovou alebo tvarohovou náplňou.
Najlepšia plnka je slivkový lekvár.
Ja osobne som to robil už dva-krát
40-50 porcií |
120 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Múku osolíme, z mlieka trochu cukru a droždia si urobíme kvások.
Necháme 5-10 minút kysnúť.
- Po vykysnutí dáme do múky kvások, roztopené maslo a vymiešané žľtky s cukrom.
Vypracujeme na vláčne cesto ktoré má bubliny.
Po vymiešaní dáme olej na zvláčnenie cesta.
Dáme kysnúť na cca 1 hodinu na teplé miesto.
- Po vykysnutí cesta ho vyvaľkáme a rozdelíme na kocky do každej dáme lekvár.
Buchtu zavrieme do batôžka šak viete:) dáme na plech a nemáme ešte podkysnúť na 20 minút.
Potom dáme piecť na 180°C cca 20 minút.
Po upečení pocukrujeme a zakryjeme čistou utierkou aspoň na 1 hodinu.
Po vychladnutí ostáva už len ochutnať:)
Prajeme Vám dobrú chuť