Bombová bábovka fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 17. apríla 2012
Bombová bábovka (fotorecept)
Foto: tatranka

V nedeľu som sledovala na TV1,varenie a pečenie Kamilky Magálovej. Jej recept sladkého jablkovo,orechovo,čokoládového koláča si ma získal.Uviedla ho pod názvom,Šarišský jablkový koláč. Keďže Zobraziť celý popisV nedeľu som sledovala na TV1,varenie a pečenie Kamilky Magálovej. Jej recept sladkého jablkovo,orechovo,čokoládového koláča si ma získal.Uviedla ho pod názvom,Šarišský jablkový koláč. Keďže pre nás s manželom je koláč na veľký plech veľa,prispôsobila som si recept a urobila som chutnú bábovku. Uvádzam pôvodný recept.Je to na veľkosť plechu.Ja som pracovala do bábovkovej formy z 2/3 receptu.No kľudne som mohla dať celú dávku.Bábovka by bola vyššia.

20 minút
príprava
45 minút
na 180-160 °C

Suroviny

ingrediencie:
4ks veľké
pol hrnčeka,250 ml
100 g
4-5 ks
1,5 hrnčeka,250 ml
2 hrnčeky,250 ml
1KL
1 KL
1 hrnček 250 ml
na vytretie formy,alebo plechu
na vysypanie plechu,alebo formy
2 lyžice  na posypanie




Postup

  1. 1

    Celé vajíčka rozmixujeme,postupne pridáme kryštálový cukor a šľaháme.Potom pomaly prilievame stolový olej,pridávame hladkú múku,škoricu,sódu bikarbónu. Na záver zamiešame posekané orechy a na kúsky posekanú čokoládu.Tá čokoláda v koláči je ohromná.No musia to byť kúsky!Ona sa vo vnútri roztečie a spolu s jabĺčkami a posekanými orechmi vytvorí ohromnú kombináciu. Jablká ošúpeme a pokrájame na kocky.Vmiešame do cesta. Plech,alebo v mojom prípade bábovkovú formu si vytrieme maslom a vysypeme piškótovými omrvinkami.Cesto vylejeme do formy ,alebo na plech.Ak je na plechu,použite papier na pečenie.

    Bombová bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme 45-50 minút.Prvých 15 minút pri teplote 180 stupňov a potom prepneme na 160 stupňov a dopečieme.Vyskúšame drevenou špaidlou,či je koláč upečený. Koláčik je rýchlo spracovaný a nemá chybu.Určite si na ňom pochutnáte,tak ako my. Nenáročný pre gazdinky a chutný.

    Bombová bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A tu už fantastický kúsok koláčika.Nech sa vám vydarí.Urobte,neobanujete.

    Bombová bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi po troch dňoch som opäť piekla túto jablkovú bábovku.No chcela som ju mať inú,ta som ju poliala citrónovou polevou ešte za horúca.Poleva sa dostala aj do cesta.A neskôr som ju poliala čokoládovou polevou.

    Bombová bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tento krát som už nerobila z 3/4 dávky,ale z celej.Bábovka bola krásna vysoká.

    Bombová bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 7

    Ohromné,šťavnaté kúsky na tanieriku.

    Bombová bábovka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

orchidea
Tak tá tvoja bábovka vyzerá ozaj bombovo, krásna, zajtrá pečiem...
babidka
vyzera krasne a teraz vecer!!! ma uz pokusa aby som ho upiekla :-) Ja tiez nepotrebujem kolac na velky plech tak by som chcela vediet : robila si do babovkovej formy z polovicnej davky ? Alebo z 2/3 ?
tatranka
@babidka ak máš väčšiu formu na bábovku,môžeš urobiť z celej dávky. ako som uviedla v recepte.Ja som robila z 2/3,ale mohla som urobiť z celej dávky.Bola by som ju mala vyššiu.Bála som sa,aby mi nevytekala.Tá 1/3 by sa bola ešte pokojne zmestila.
@orchidea nech sa ti vydarí.Držím palec.
sneica
urcite chuti bombovo,lebo tak aj vyzera na uvodnej fotografii...receptik ukladam...dakujem
babav
Krasne si to vymyslela ...babovka vyzera lakavejsie ako kolacik,
ale tak ci tak je to iste pochutka , vdaka rozpustenej cokolade
v kombinacii s kyselkavymi jablckami ;-) .
tatranka
@margaretka28 veď som si aj dala!!!! Už je z nej len polovica.
@babav ve´d práve že tá čokoláda je ohromná.Neodkladajte do chladu! Čokoláda by vám stvrdla.A takto zostáva stále mäkučká a tekutá.No ohromné!!!!)))
hviezdickaz
tak toto vyzera uzasne !!! ukladam a urcite si ju tento tyzden urobime , vdaka za receptik :)
vierik
Máš ju peknú a lákavú, so škoricou musí byť aj dobrá.Zajtra bude na plechu :-)))
evusik
jablká, orechy, čokoláda = výborná kombinácia... poznám ako koláč, ale ako bábovka to lepšie vyzerá.... dobre si to vymyslela :-)
vavan
to už naozaj nádherna exkluzívna bábovka
celeblith
@tatranka , si ma predbehla, ja som si akurat dnes kupila jablka, ze spravim, lebo sa nam ten recept tiez zapacil :) asi urobim mensiu obmenu s bielou cokoladou a mandlami :)
babina49
ja som to pozerala tiež a chcela som to urobiť presne tak,ako ty,do bábovky,lebo aj mne je to veľa na plech.Takže to urobím tak isto do formy.A bábovka je úžasná a určite aj chutná
helca103
veru bombová bábovka - lebo škorica,čokoláda,orechy a jablká je bombová kombinácia. @tatranka mňa si presvedčila a tento týždeň bude určite aj u nás.
elisticka
mnaaaaaaaaaaaaaam tak to je vecer pozerat nebezpecne:-)) vyzera strasne lakavo:-))

marianna76
Ja sa už len pridám a nič nové nenapíšem... naozaj bombová... tiež spravíme, krásne si nám ju predstavila a super nafotené spraví svoje, až máme ohromnú chuť.... ďakujem
valeri
Bombovo aj vyzerá a určite aj chutí, ukladám si ju. Ďalšia do zbierky :-))
jarunka
Recept som si ulozila, pretoze babovka vyzera uzasne. Vyskusam :-)
palokuchki
Tato babovka vyzera vynikajuco. To uvodne foto je perfektne. Recept si ukladam.
tatranka
Tak ako aj vás aj mňa zaujal tento recept a nemám viac čo k tomu dodať,len že som bola veľmi milo prekvapená týmto jednoduchým,ale veľmi chutným receptom.
Ďakujem zas komentáriky.
korbacik
Ja som koláčť upiekla predvčerom, priniesla som do práce ochutnať a páčil sa. Je naozaj vynikajúci, ja dám nabudúce viac čokolády a budem musieť urobiť na väčší plech:-)
@janaalizibolenova , vymeň jablká za hrušky - ale tvrdšie.
tilau
krásna bábovka a ked som videla tú roztopenú čokoládku...mňam :D
ivocka5
@tatranka , nemám slov :-) vyzerá vynikajúco :-) len sa bojím, že mne sa tá čokoláda tak pekne neroztopí :-( už som raz skúšala dať do bábovky kúsky čokolády, ale malo to veľmi ďaleko od toho, ako sa to podarilo tebe :-) myslíš, že je lepšie dať väčšie alebo menšie kúsky?
korbacik
@ivocka5 , ak Ti nevadí, odpoviem Ti na otázku adresovanú @tatranke - moja čokoláda bola veľká asi 0, 5 x 0, 5 cm a roztopila sa parádne. Neboj, čokoláda sa roztopí tak či tak, aj keď bude väčšia. Veď je to v rúre min. 45 min, to sa rozpustí aj ľadová kráľovná:-) Ja som použila konkrétne var. čokoládu z Lidla, takú veľkú 200 g balenie. A v koláčiku bola ako nutela. Veľa šťastia!
tatranka
@ivocka5 je nutné dať várovú čokoládu a určite sa ti roztopí.Bábovka by nemala isť do chladu-chladničky,aby čokoláda nestvrdla,ale ostala v tekutom,alebo aspoň mäkkom stave.
@korbacik teším sa že aj ty si vlastne odobrila tento recept,s tvojimi kolegyňami.Vidím,že ťa tiež tak zlákal ako mňa.
@marianna76 áno,dobrá fotografia má veľkú výpovednú hodnotu.Spraví svoje.
ivocka5
@korbacik , @tatranka , ďakujem za radu :-) použijem tiež čokoládu z lidla :-) a do chladničky ju dávať nebudem :-) mňam, už sa teším :-)
ailuj82
Pekne sa ti podarila. Ja som tiež neodolala Kamilinmu receptu a v pondelok som upiekla. Výborný!!!!
1x jatea
tatranka
@ailuj82 @hviezdickaz teším sa že máte z tohto receptu od K.Magálovej, tak isto dobrý dojem a že zákusok chutí.Predsa len intuícia dobrého nás vareškárky nesklamala.
martamm
tatranka, to je super, ja som pozerala tiez spominanu relaciu a recept sa mi velmi pacil, ukladam si ho a spravim, s tymi jablkami to bude uzasne....
soncya
krásna! bože a TÁ ČOKOLÁDA!!! závislosť mojaaaa... smer KK. :o)
ethanel
Tak tato je fakt uzasna hned ju aj ukladam do oblubenych
cica2
už mám receptík uložený, bábovka je nádherná a tá čokoláda, mňam :-)) Krásny recept a aj fotky!
klaura
krásna, vydarená bábovečka ... bežne dávam do bábovky kúsky várovej
čokolády spolu s hrozienkami máme to radi ... vyskúšam aj s jablkami ... už sa na ňu teším ... :)
pri prvom pohľade na úvodné foto som bola presvedčená že vidím višne (a to roztečená čokoláda) ... na druhej strane, stálo by za to vyskúšť tento recept s višňami máčanými v rume ... čo poviete ... :)
tatranka
@klaura to je ohromný nápad s tými višňami.A ja som zase uvažovala skombinovať,kúsky bielej a tmavej várovej čokolády.Určite by to pri reze bolo veľmi zaujímavé.Druhú upečiem tak ako píšem.Ja višne nemám,ale namáčam veľké hrozienka do rumu.Možno by som mohla tie tam dať.No myslím si,že to by ol už celkom iný koláčik,ako bolo pôvodne v recepte.)))
bubelka
upiekla som a je jednoducho vynikajúca - taká ľahučká a jemná... mňam
babidka
Dnes som ju piekla a pred chvilou som ju nadrezala , ze si zoberiem iba kusticok....a schlamstla som potom poriadny kusisko :-))) Ja som dala take drobne cokoladove chipsy z 75% cokolady na pecenie ale vidim , ze nabuduce dam radsej tie vacsie /velkost ako lentilky / aby ta cokolada bola v ceste vyraznejsia . Naozaj vydareny kolacik!!
babi
Martuška, naozaj výborný recept, ja som ho tiež robila podľa Kamili Magálovej tak ako ona na plech.Hneď ma zaujal recept. Bol vynikajúci. Nabudúce urobím aj ja do bábovkovej formy. Je to dobrý nápad.
jerica
@tatranka , Martulík,výborný receptík ako všetky Tvoje , určite vyskúšam, dúfam že sa podarí a bude ako tá tvoja , už sa teším:-))
tatranka
@marianna76 ak dáš viac čokolády,tým nič nepokazíš. Teším sa,že nám všetkým táto kombináciu receptu chutí.Už som ju robila druhý krát.A obávam sa,že do konca týždňa pôjde na tácku tretí krát.
bea21
DIEVČATÁ PRI ČÍTANÍ RECEPTU A KOMENTÁROV MAM ZASLINTANÚ KLÁVESNICU. MÁM VŚETKY SUROVINY TAK JU TUŠÍM TERAZ UPEČIEM :-). ĎAKUJEM ZA RECEPT :-)
coldbery
Mňam...niet čo dodať pri toľkom množstve komentárov....vyzerá a určite aj chutí bombovo...♥
zuzik01
upeceny a skoro uz aj zjedeny... proste vyborny kolacik, ktory bude urcite patrit medzi najoblubenejsie ;-) akurat som znizila asi o tretinu mnozstvo oleja, aby nebol tak prudko kaloricky... na chuti mu to ale vobec neubralo :-)
tatranka
@zuzik01 aj ja si upravujem recepty podľa seba.Ak ti menej oleja vyhovuje a koláčik sa nemrvil,tak je to potom v poriadku.Aj ja som ho zaradila k obľúbeným.
jerica
dnes som ju piekla , použila som plech, len som ju domrvila , dala som len jednu šálku múky, tak je samé jablko a orechy s čokoládou, môžem si to servírovať ako šomlo aj so šľahačkou,nevadí,na budúce si spravím pekne po poriadku ako máš v recepte,vidíš aj majster sa sekne. Ale chuť je jedinečná :-)) pre mňa dokonca mňam, ja som sladká:-)
tatranka
Jarka,mrzí ma,že sa majster sekol.No určite si si poradila tak ako píšeš.Ja som ju už piekla od kedy uviedla recept K.Magálová tri krát.Veľmi nám chutí.
tatranka
Teším sa,že sa ti recept páči.Pozrela som si tvoju bábovku a je naozaj veľmi vydarená.Tiež som si pozrela spústu krásnych receptov,na stránke.
letisia
Dnes som tvoju bábovku robila už druhýkrát. Je veľmi nebezpečná. Po prvé, nemôžem si odkrojiť normálny tenký kúsok, ale riadny kus a po druhé, nemôžem zjesť len jeden kúsok, ale dva, tri....som schopná aj celú, ale to si nemôžem dovoliť. Lepšiu bábovku som v živote nejedla a už budem robiť len túto. Veľmi ti za recept ďakujem.
tatranka
@letisia. Teším sa veľmi takýmto komentárikom.Ver mi,že pri tejto bábovke je to aj môj prípad.Tiež sa musím kontrolovať,aby som to neprehnala.Aj mne to tak prichodí,že čím viac ju jem,tým sa viac žiada.Preto som ju nazvala / Bombová bábovka/ Myslím,že svojho mena je hodná! Ďakujem za koment.
tatranka
@zuzu3011 vieš,že by som ani inú reakciu neočakávala.Keď si ju piekla podľa receptu,ani nič iné ako chutnú bábovku si dúfam neočakávala.Teším sa.
maartina
...upiekla som ju svokričke k meninám a veru chutila celej rodine ...pre veľký záujem recept posúvam ďalej :)
lusinkab
Wau tak keby @maartina nekomentovala tento recept tak by som asi prisla o uzasny recept. Milujem vsetky kolaciky kde su jablka a ta tvoja babovka vyzera nadherne a velmi lakavo. Ukladam a vyskusam :-)
vivien2
tak babovecka hned na prvy moment ma velmi uputala,takze uz sa mi aj pecie,tak uvidime aka bude,,,,,zajtra pocestuje na dovolenku k priatelom,tak snad bude mat velky ohlas,,,,dam vediet,,,,ak ovsem zostane nieco do zajtra,,,ha ha,,,,
vivien2
pre tatranku:tak babovecka bola uzasna,,,,doslova celu ju zbastili moji priatelia,takze som ani poriadne neochutnala...vyborny recept...akurat ja som dala este extra 20 min zapiect,lebo sa mi zdala akosi neupecena,asi to bolo jablkami,,,neviem,,,tak pre istotu som ju dopiekla este,,,dakujem velmi pekne za recept...mnam mnam,,,urcite upeciem zas,,,
tatranka
@vivien2 som rada,že si mi dala správu o tvojom výsledku,tohto receptu.Sama najlepšie posúdi gazdinka,kedy je koláč upečený.Pokiaľ chutilo,tak to bol vlastne cieľ.Maj sa pekne,ďakujem.
renulienka
@tatranka , aj ja som dnes upiekla, sice nie ako babovku,ale ako kolacik na plech.Skoda, ze sme mali dost sladke jablka, hodili by sa mi tam kyslejsie, ale bol naozaj vynikajuci;-), dakujem pekne;-)
tatranka
@renulienka tento recept je pôvodne koláč na plech.To len ja som si ho zmenila do bábovkovej formy.Sme len dvaja a nám je veľký koláč moc.
Máš pravdu,že chutnejšie sú kyslé jabĺčka.
Aj ja som dnes piekla koláč z Varechy-Jablkový od Eraserhead.No myslím,že som ho tak zmenila,že pôvodca receptu by ho ani nespoznal.Experimentovala som a podarilo sa.Je veľmi chutný.
renulienka
@tatranka ,verim, ze takej sikovnej kucharke ako si Ty experimentovanie dobre dopadlo;-),niekedy staci malickost a recept ziska uplne inu a casto aj prekvapujucu chut;-),este raz dakujem a pekny zbytok vikendu;-)
3sandra3
bábovka je skutočne výborná, teda bola,,,, mala som tu kamarátku a veru veľmi nám chutila :-)) super, budem robievať často
anina6
zase jeden dobrý receptík, ukladám a v sobotu vyskúšam
tatranka
@anina6 myslím že budeš s receptom spokojná,ako každý kto si ho prevzal.Želám,aby ti chutila.
abkul
Až teraz som objavila Tvoj ďalší skvelý recept na luxusnú bábovku, teraz neviem čo prv upiecť. No určite ju urobím, to sa nedá, už teraz sa mi zbiehajú slinky. Máš suprové recepty. Díky za ne!!!!!!!!!!!!!!
tatranka
@abkul teším sa,že sa ti moje recepty páčia.Tak len chystaj peč,skúšaj.Myslím,že budeš spokojná.
zuzik01
mila @tatranka dnes som opat piekla tvoj kolacik ;-) chcela som urobit trosku zdravsiu verziu tak som dala menej cukru a namiesto neho pouzila med.. tiez som dala len jeden hrncek bielej muky, zvysny hrncek som dala celozrnnej muky zmiesanej s ovsennou (rozmixovane ovsene vlocky)... kolacik nema chybu :-)
tatranka
@zuzik01 takto ako uvádzaš svoje zmeny k receptu,vznikajú nové,výborné vylepšenia.Aj ja to tak robievam,že základ ponechám a niektoré veci pomením.Hlavne,že je výsledok výborný.Teším sa.
zuzik01
a ja sa tesim dva krat, lebo nemusim mat vycitky svedomia pri jeho jedeni :-)
tatranka
...a myslím,že o to ide a to je hlavné,aby bola spokojnosť na oboch stranách.
macuka
čo mam robit dala som horku cokoladu zrejme to bola chyba lebo sa neroztiekla, je taka pevna...je tam az 70% kakaa takze asi preto...nemate niekto skusenost? moze sa dat aj mliecna coko? Ja som robila kolac, aby toho bolo viac, babovka je taka, ze vydrzi jeden den...:D Kolac aspon dva..dakujem za super recept.
tatranka
Ja som recept robila s várovou čokoládou,tak ako ho robila K.Magálová.Tam už ten názov sám napovedá,že sa dá s ňou pracovať pri varení a pečení.
Tá hutnosť horkej kvalitnej čokolády,ktorú si použila sa preto neroztopila.Asi budete musieť koláč zjesť taký aký je a čokoládku pojesť v takom stave v akom zostala.
Mrzí ma,že si chutnú a kvalitnú čokoládu použila na tento účel.
macuka
ale to je v poriadku, uz sme ho zjedli, a bol aj tak vyborny..Cokolada sa sice neroztopila, ale aj tam mala svoje caro, lebo bola chrumkava a bolo to dobre..Nabuduce samozrejme urobim s varovou, ale kedze doma nebola pouzila som tuto..Je jedno ci sme cokoladu zjedli tak alebo v kolaci..Myslite ze sa to bude dat urobit aj s bielou cokoladou a mandlami?
tatranka
@macuka myslím,že zloženie bielej čokolády je viac menej tukové,a mandle len vylepšia chuť.Určite sa takto bude dať tiež kombinovať.Páči sa mi,že chceš nejako vylepšiť recept.Tá biela čokoláda bude určite zaujímavá v tom tmavom ceste.Napíš mi,prosím ak tak urobíš,ako sa ti darilo.Môžeš mi aj sem pridať ku komentárikom fotografiu.Ďakujem.Pa.
macuka
ano samozrejme ze napisem ako sa darilo, a skusim aj ofotit, i ked neslubujem lebo mam male detičky, a velmi nestíham všetko co by som chcela..Dakujem za podporu milá tatranka..:)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@tatranka , pečieš ako bábovku na 150 st. cca 50 min? Radšej sa vopred spýtam
tatranka
@esi pri pokynoch č.2 o recepte a popise,som napísala aj teplotu a aj čas.Nechcem to tu na novo popisovať.
yyyyanula
Je vynikajúca! Nie som fanúšik báboviek, ale táto je skvelá. Piekla som ju včera, no dnes je ešte lepšia :) Mierne som si upravila pomer ingrediencií, zdalo sa mi príliš veľa oleja a cukru - dala som asi polovičnú dávku, a do cesta som pridala kyslú smotanu. Myslím, že sa u nás doma Váš recept udomácni. Ďakujem :)
jarunka75
Pani tatranka,ďakujem za recept,to je niečo mňááám.Už som ju robila veľa krát a všetci sú unesení!Ešte raz ďakujem!
tatranka
@jarunka75 teším sa takýmto ohlasom,ako je ten tvoj.Aj nám veľmi táto bábovka chutí.A čo je hlavné,nie je s ňou veľa práce.
monzet
Upečený,vyskúšaný,vynikajúci!!!Ja som robila na plechu vo forme koláča a môžem len odporúčať.Vynikajúci koláčik,vďaka za inšpiráciu @tatranka
taxitaxi
Tatranka dnes som ju robil podľa teba akurát som doplnil názov o slovo SUPER! Mám ju aj nafotenú môžeš sa pozrieť. Vďaka za SUPER recept!
tatranka
@taxitaxi páči sa mi ten prívlastok / SUPER /.Som veľmi rada,že ťa táto bábovka oslovila a že chutí.Rada by som si pozrela tvoje fotografie z tejto bábovky,ale neviem kde....prepáč. Myslela som,že budú pridané k tvojmu komentáriku.
anna087
Celú zimu som piekla tento výborný jablkový koláčik,kým som neminula všetky jablká.Najskôr čerstvé,potom strúhané sterilizované a nakoniec aj mrazené.Rozdala som ho všetkým mojim kamarátkam.Je rýchly a hlavne výborný.
tatranka
@anna87 keď som čítala tvoj komentárik,veru som sa aj pousmiala a bola som šťastná,ako si si s jabĺčkami poradila.To ti ozaj recept tejto bábovočky musel chutiť.Urobila si mu aj reklamu medzi priateľkami...Nedivím sa ti,preto že pri prvom upečení aj nám tak chutil a piekla som ho ešte dva krát za sebou.A ver,že máme dosť vyberané jazýčky na dobroty.Ja ti ďakujem.
taxitaxi
Tatranka neviem ako ich mám pridať a ani ako to niekomu konkrétnemu adresovat. Napr. Taxitaxi@tatranka.Recept som urobil aj nafotil, akurát mi ho nezverejnili. Vraj by to bol duplikát. Aj keď som uviedol, že je to tvoj recept. Nevadí akurat teraz ju robím zase, ale pridal som viac čokolády / 250 g / :-)
tatranka
@taxitaxi takže tak to je?Myslela som,že si na Facebooku alebo na Pokeci a že si tam umiestnil tam fotografie.Nerob si starosti.Hlavne že ti bábovka chutí.Čím dáš viac čokolády,tak bude hádam len lepšia.
Tak nech len chutí.
niqushqua99
Bábovka vyskúšaná a je fakt bombová. Myslím, že nebude robená len na Veľkú noc ale aj veľa krát počas roka :)
laluska76
Velka pochvala za tento recept,uz som tuto babovku piekla mnoho krat ,tesi sa velkej oblube v nasej rodinke :-) Ked potrebujem nieco rychlo upiect vacsinou sa rozhodnem pre bombovu babovecku. Dakujeme p. tatranka :)
janger
@tatranka , dcera mi vcera poslala fotku, piekla tuto tvoju babovku. Tesila sa, ze sa jej krasne podarila a chutila vyborne...Pozdravujem a dakujeme za vyborny recept.


tatranka
@janger ,teda tej tvojej dcérenke sa vydarila nad mieru !!! Ja som ju veru nikdy nemala takú krásnu vysokú!!! Nádhera.Teším sa s tebou aj s ňou,že sa jej recept páči a že bábovka chutila.
janger
Mila @tatranka , odovzdam jej tvoju pochvalu, dakujem. A to piekla babovku prvykrat :-)... Podarila sa aj vdaka tvojmu vybornemu receptu.
tatranka
@janger , Ona mi poslala ukážku krásnej bábovky a jej k nej ,že to bolo na prvý krát posielam toto blahoželanie.Nech sa jej darí aj naďalej z receptov na Vareche.

snicla
No tak tiez som akosi nepochopila udane ml v surovinach. Isla som podla ml, az ked sa babovka uz piekla, tak som zistila, ze je to cele zle. Je to dost nezrozumitelne. Ani v samotnom postupe to nie je uvedene, ze asi objem toho hrnceka, ktorym sa meria ma 250ml. Ide do kosa :(
radost
@snicla
recept-popis-nemá chybu..výsledok-bábovka-nemá chybu..a ty takúto lakotu hádžeš do koša???až sem ma to bolíí..
snicla
Ja som nenapisala, ze tatrankina babovka vyzera zle. Len ze v tom rozpise surovn je to nezrozumitelne. Preto moj vysledok je nepozivatelny. Moj komentar bol adresovany tatranke, ktora verim pochopi, co som chcela povedat a vsunie nejaku poznamku, aby bolo tych 250ml v rozpise surovin zrozumitelnych a dalsi sa nepomylili. Myslim, ze moj komentar je k veci a nie na skodu inym, co budu chciet skusit babovku upiect. Nepochybujem o tom, ze ak by som to pochopila spravne ako to tatranka myslela, ze babovka by chutila vyborne. Skusim urcite este raz, uz poucena.
snicla
Mimochodom ako citam komentare jerica urobila tu istu chybu. Takze naozaj to je trocha nezrozumitelne popisane a myli to.
njdevil
rozpis surovin je jasny, ako facka a nema ziadnu chybu! Fotka moje babovky vdaka tatranke a jej receptu je na mojom profile...bez chyby...
tatranka
@snicla , mrzí ma,že si musela vyhodiť bábovku.Nemala som zatiaľ dotaz na gramáž bábovky.250 ml je 2,5 dcl hrnček.Prepáč,moja chyba.Skús ešte ráz a tak ako píšem.Daj si 2,5 dcl hrnček a s výsledkom budeš určite spokojná.želám ti vydarenú bábovku,ktorá nám veľmi chutí.
snicla
Dakujem tatranka, ze si to pochopila, ze tu nezaparam, ale sa jednoducho stazujem, ze sa cosi nevydarilo. Babovku vyskusam urcite este niekedy znova, vyzera pekne. Ucime sa na chybach. Nabuduce musim pozornejsie citat a citat aj komentare pod receptom.
tatranka
@snicla , pravdaže pochopila.A presne rob tak,ako píšeš.Veru sa celý život učíme na vlastných chybách.Nech sa ti už len darí a maj sa dobre.
snicla
Ahoj tatranka. Robila som tvoju babovku znova. Tentokrat som si dala uz pozor a podarila sa. Je vyborna.
tatranka
@snicla , no vidíš.Teším sa,že po neúspechu je to vydarená bábovečka,ktorá vám aj chutí.Takže mier na koláčikovom poli ! Maj sa pekne.
elysa
táto bábovka sa právom volá bombová, bola výborná... a určite u nás ešte bude...

tatranka
Tak toto som omylom naložila na túto stránku.Ospravedlňujem sa.

zihlava
Vynikajuci recept. Robila som ho ako babovku, aj ako kolac. Zozal uspech, recept som musela vytlacit viackrat na rozdavanie :)
evas13
U nás sa už udomácnila , fakt je bombová, ale lepšie sa mi darí vo forme koláča.
tatranka
@evas13 ona je v pôvodne na na veľký koláčový plech.No my sme dvaja a to nám je už veľa.Preto som si to vymyslela do bábovkovej formy.Vlastne ty tento koláč pečieš správne.A hlavne že vám chutí a je vydarený.
falbala
Za tento recept naozaj ďakujem. Bábovku práve robím druhý raz a je dokonalá.
evas13
@tatranka to je v podstate jedno, lebo obsah cesta stačí na veľký plech a je pekný vysoký a hlavne chutí celej rodine. Pekné sviatky Vám všetkým prajem.
tatranka
@evas13 vlastne áno,máš pravdu.U nás asi zohráva úlohu ten vizuálny pocit,že nie je na veľkom plechu.
Ďakujem za veľkonočné prianie a ná-podobne.
tatranka
@falbala aj ja som vďačná autorke receptu,ktorý uverejnila v TV u herečky K.Magálovej.Je to veľmi dobrý recept.A ako náhle mám viac jabĺčok a nemajú už použitie,je na stole táto bábovka,ktorú som si už sama vymyslela.Peknú Veľkú noc.
nunki
Bábovka je naozaj úžasná, moja teta sa z nej nevie doteraz spamätať. Ja som recept máličko upravila tak, že do cesta nastrúham trošku limetovej,pomarančovej alebo citrónovej kôry a dávam len jednu necelú šálku cukru,plus jeden vanilkový...úžasne to potom prevonia. A zistila som ešte jednu vec, že bábovka je lepšia ako koláč podľa tohto receptu,zdá sa mi šťavnatejšia, čím má trošku inú chuť...Naozaj je bombová a Vaše recepty sú rovnako bombové:)Ďakujem za inšpiráciu:)
tatranka
@nunki kreácii pri tomto recepte je naozaj veľa.A také dobroty ako si ty použila kôru z citrusov,ju naozaj môžu len rozvoňať a pridať jej na zaujímavosti.Teším sa že chutila.Veľmi ďakujem za pochvalu.
lienka23
Neverila som, že môže byť bábovka taká chutná... tak som vyskúšala do foriem na muffiny a polovica je preč... Vďaka sa chutný receptík.
tatranka
@lienka23 teším sa,že ťa bábovka takto milo prekvapila.Aj ja som po prvom upečení bola receptom nadšená.Bábovka sa stala našou obľúbenou a ak už neviem,ako použiť jabĺčka,na rade je pečenie bábovky.Ďakujem za správu.
luss44
@tatranka , dnes je u nás bábovka podľa Teba, je skvelá. Upravila som si množstvo oleja-polovicu som zamenila za mlieko, plus hrozienka v rume a musím pochváliť, bábovka jedna báseň. Vdaka za rcp.
tatranka
@luss44 to je už bábovka podľa teba! Mohla by si si uviesť tento pozmenený recept.Možno by niektorým ženám takto vyhovoval.Prispôsobila si a vylepšila recept.Aj ja tak robievam.A to je vlastne kumšt šikovnej gazdinky.Málokedy končím podľa pôvodného receptu. Ináč sa teším,že v tom základe,ktorý si použila,bábovka chutila.
anet2012
Konečne odskúšané, fantasticky sa upiekla, ešte lepšie chutila, že len sa tak zaprášilo po nej..hi hi..Ja som ju piekla vo väčšej bábovkovej forme, pridala hrozienka namočené v rume, ešte 1KL z perníkového korenia. Takže recept len chválim :-)
miskoskulko
@tatranka piekla som na plechu a cely plech sme dvaja zbastili ...to sa u nas nestava...muz velmi chvalil a tento kolacik mam piect castejsie :-) velmi sa tesim a dakujem za recept ;-)
Necitala som pozorne recept a na plech som nedala papier na pecenie...nastastie som plech poriadne vytrela maslom,pomlela sest piskot na vysypanie a kolacil sa podaril :-) lahodny,stavnaty,cokoladovy,proste mmm mnaaam :-)
tatranka
@miskoskulko verím tvojim slovám,preto že aj nás s manželom po prvom upečení tejto bábovky,recept milo prekvapil.Tiež ju rada chystám.
Napísala si samé superlatívy a ja ti za ne ďakujem.
danulatenko
Superbabovka... Doslova zmizla z taniera... Polovicu muky som nahradila spaldovou a cukor som dala trstinovy. Neviem, či je to zdravsie, ale mala som aspon dobrý pocit zo "zdravej" mlsnotky... ;) ukladám do KK.
tatranka
@danulatenko myslím,že si recept svojou zmenou povýšila na zdravší a možno aj lepší.A pokiaľ bábovka z taniera zmizla,je rukolapný dôvod byť presvedčená,že bola naozaj dobrá a že chutila.Teším sa.
kukulienka71
@tatranka , použila som tvoj recept k príprave tortičky pre kamarátku, do cesta som dala menej oleja a cukru, lebo som robila aj vanilkovú plnku, zvyšok, čo sa mi nevmestil do formy som upiekla zvlásť, ostalo pre nás ako výborný koláčik k bielej káve. Ďakujem za inšpiráciu, len pridávaj takéto skvelé recepty naďalej!:-)


tatranka
Poradila si si.No čo dodať,cesto je to ohromné,šťavnaté,chutné.Máš ho krásne.Ďakujem,že si mi to prilepila na stránku.
Rada si čítam tvoje komentáriky.Sú mi prínosom.Ďakujem.
diamontko
@tatranka dakujem za vyborny recept. rozhodla som sa urobit na plech a viete co sa mi stalo? zabudla som tam dat jablka :-))) a zistila, az ked som cesto vyliala na plech, no cela hotova som bola. tak som jablcka pekne nastruhala a jemne poukladala na vrch kolacika, kde sa dalo, tak som zamiesala do cesta a v polke pecenia som pridala bielkovy sneh na zakrytie toho vrchu. no a kolacik je uplne famozny!! clovek ani nevie, ako dojde k takej fajnej obmene :-))) ale Vas recept je zaklad ,takze dakujem pekne este raz :-)
brambora
U mňa bohužiaľ putovala do koša práve teraz. Nechapem prečo... Po 45 min bol stred úplne surový, nechala som teda ešte 10min pri 160C a uz zhorena zvrchu a aj spodok. :-( to by až tak nevadilo, tak som čakala na vychladnutie. Pri vyklapani sa celá rozdrisla, bola úplne mazlava z tych jablcok. Postup som dodrzala. :-(
tatranka
@brambora ani sa mi veriť nechce,že ti nastal takýto problém.Ak si čítala hodnotenia a pridané fotografie,ani v jednom prípade nebol problém.
Mrzí ma to,lebo viem,že si šikovná a dobrá kuchárka.
No ako vidíš,keď robia dvaja to isté,nie je to to isté.Ináč tento koláčik pôvodne nebol pečený ako bábovka,ale na plech ako koláč.No ale to píšem v záhlavy receptu.
Mne lepšie vyhovuje ako bábovka.Sme len dvaja a takto konzumácia je istá.A aj nám veľmi chutí.
Nepiekla som ju už dávnejšie,ale jednu dobu aj dva krát v týždni.Potom sme sa jej zasýtili.A vždy sa snažím vyskúšať niečo nové.
Nemám odvahu ti ani odporučiť,aby si ju skúsila ešte raz.Predpokladám,že si postupovala podľa receptu,no ja som z tých,ak sa mi niečo nevydarí,alebo nedarí,skúšam stále.Jednoducho nezdary ma neodrádzajú!
Nemám viac čo na to dodať.Mrzí ma to.
brambora
@tatranka nezdar ma neodradil. Vyskúšam niekedy ako kolacik. Možno som mala len zlý druh jablcok. ;-)
tatranka
@brambora fandím ti a teším sa,že si sa takto odvážne a aj múdro rozhodla.Nemyslím si,že by boli jabĺčka zohrali tú nezdarnú úlohu.Priala by som ti,aby ste si na koláčiku pochutnali,tak ako my.Daj vedieť,budem veľmi zvedavá.
beatacsontosova
Odskusany vyborny receptik akurat nedopatrenim ostala cokolada na linke mrcha jedna a davala som 2nastruhane a 2nakrajane jablcka, krasne sa to upieklo vysoky tak akurat :)nebyt dalekej cesty ktoru musi kolacik prezit (takmer 4hodiny autom)tak by som tu cokoladu prdla aj na vrch, no tentokrat to asi nedam. Aj tak je vyborny, jemny proste mnam.
violeta
Výborná bábovka, ďakujem za recept. Oleja stačilo 150ml, cukru 150g, je šťavnatá, vôbec sa nemrví :)


laci99
Je naozaj výborná, pekla som ju ako koláč už viackrát a vždy som mala veľký úspech. A tá rýchla príprava je tiež veľkou výhodou. Takže ďakujem veľmi pekne.
tatranka
Teší ma @Laci99 ,že si spokojná s jednoduchou ,rýchlou a chutnou bábovkou-koláčom.Tiež ak neviem čo na rýchlo sladké urobiť,volím aj v menšom toto cestíčko a vždy je to šťavnaté a vydarené.
veronikazc
Vyborna,stavnata-chuti bombovo,,,upiekla som a zjedla sa hned vonku na dvore s kavickou,takze velka vdaka za takyto receptik,,,dnes peciem znova:-) este raz dakujem:-)
kukulienka71
Milá @tatranka , v nedeľu som jedla u kamarátky, pečený na plechu podľa receptu od p. Magálovej. Dnes bude aj u nás, lebo mám jablká, orechy aj čokoládu:-) kto ešte nejedol tento koláč či bábovku, nevie, o čo prichádza;-)
kucharka
Tak som ju konečne robila aj ja... ( nestačím robiť toľké recepty z Varechy ..!! ) a hlásim, že je ozaj dobrá. Vďaka jablkám nieje suchá, orechy jej dajú výbornú chuť a čokoláda je bonus!
Len nabudúce budem robiť z polovičnej dávky. Teraz som robila z celej a je z nej také veľké bábovčisko, budeme to jesť asi aj týždeň :-)))
Ďakujem za recept. Pekný večer!


luss44
@Tatranka dnes som ju znova piekla, treba zúžitkovať padané jablká zo záhrady a tento rcp mám už overený. Múku som dala pol na pol so špaldovou, aj pol banánu som tam prihodila a vyšla super, všetkým chutí, u nás je to už stálica medzi bábovkami :)


anina6
Tato babovka bude top medzi vsetkymi, co sim doteraz piekla. Perfektna, stavnata, no proste uzasna. Ja som este do cesta pridala susene brusnice a cukor iba pol hrnceka. A vrch som poliala citronovou polevou.@tatranka velka vdaka, tvoje recepty nikdy nesklamu. Vsetko dobre prajem.
sobon
Výborná,úžasne šťavnatá a chutná,ďakujem pekne za recept
adjunkt
...môžem sa spýtať aký je priemer bábovkovej formy?
sisaaa
Vyborny recept! Piekla som uz viackrat. A variabilny, vzdy moze chutit inak :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia