Bombová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

V nedeľu som sledovala na TV1,varenie a pečenie Kamilky Magálovej. Jej recept sladkého jablkovo,orechovo,čokoládového koláča si ma získal.Uviedla ho pod názvom,Šarišský jablkový koláč. Keďže pre nás s manželom je koláč na veľký plech veľa,prispôsobila som si recept a urobila som chutnú bábovku. Uvádzam pôvodný recept.Je to na veľkosť plechu.Ja som pracovala do bábovkovej formy z 2/3 receptu.No kľudne som mohla dať celú dávku.Bábovka by bola vyššia.

20 minút
príprava
45 minút
na 180-160 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka rozmixujeme,postupne pridáme kryštálový cukor a šľaháme.Potom pomaly prilievame stolový olej,pridávame hladkú múku,škoricu,sódu bikarbónu. Na záver zamiešame posekané orechy a na kúsky posekanú čokoládu.Tá čokoláda v koláči je ohromná.No musia to byť kúsky!Ona sa vo vnútri roztečie a spolu s jabĺčkami a posekanými orechmi vytvorí ohromnú kombináciu. Jablká ošúpeme a pokrájame na kocky.Vmiešame do cesta. Plech,alebo v mojom prípade bábovkovú formu si vytrieme maslom a vysypeme piškótovými omrvinkami.Cesto vylejeme do formy ,alebo na plech.Ak je na plechu,použite papier na pečenie.
  2. Pečieme 45-50 minút.Prvých 15 minút pri teplote 180 stupňov a potom prepneme na 160 stupňov a dopečieme.Vyskúšame drevenou špaidlou,či je koláč upečený. Koláčik je rýchlo spracovaný a nemá chybu.Určite si na ňom pochutnáte,tak ako my. Nenáročný pre gazdinky a chutný.
  3. A tu už fantastický kúsok koláčika.Nech sa vám vydarí.Urobte,neobanujete.
  4. Asi po troch dňoch som opäť piekla túto jablkovú bábovku.No chcela som ju mať inú,ta som ju poliala citrónovou polevou ešte za horúca.Poleva sa dostala aj do cesta.A neskôr som ju poliala čokoládovou polevou.
  5. Tento krát som už nerobila z 3/4 dávky,ale z celej.Bábovka bola krásna vysoká.
  6. Ohromné,šťavnaté kúsky na tanieriku.