Boloňská omáčka podľa mňa

Autor receptu: zdenulla

Tento recept mám z kuchárskej knižky, ale upravila som ho tak, ako chutí nám. Môj priateľ je šťastný ako blcha keď mu túto omáčku spravím. U nás zmizne, len taký fukot :)

Suroviny

Postup

  1. Na kocky nakrájanú slaninku vyškvaríme (ak máme prerastenú, môžme vyškvariť na troche oleja), pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme do sklovita.
  2. Pridáme mäso a za stáleho miešania dobre opečieme.
  3. Podlejeme červeným vínom a varíme (nedusíme) na miernom ohni, kým sa tekutina nevyparí (tak je to napísané v knižke, ja to varím zhruba 15-20 minút), osolíme, okoreníme a primiešame mlieko.
  4. Chvíľu povaríme, pridáme oregano, paradajky (alebo pretlak- ja dávam tento-pridávam fotku), cukor a dusíme cca 30 minút- kým mäsko nie je mäkké. Ak treba, dochutíme.
  5. Podávame so špagetami alebo akýmikoľvek cestovinami posypané syrom. Dobrú chuť! :)