Boloňská omáčka podľa mňa
Autor receptu: zdenulla
Tento recept mám z kuchárskej knižky, ale upravila som ho tak, ako chutí nám. Môj priateľ
je šťastný ako blcha keď mu túto omáčku spravím. U nás zmizne, len taký fukot :)
Postup
- Na kocky nakrájanú slaninku vyškvaríme (ak máme prerastenú, môžme vyškvariť na troche oleja), pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme do sklovita.
- Pridáme mäso a za stáleho miešania dobre opečieme.
- Podlejeme červeným vínom a varíme (nedusíme) na miernom ohni, kým sa tekutina nevyparí (tak je to napísané v knižke, ja to varím zhruba 15-20 minút), osolíme, okoreníme a primiešame mlieko.
- Chvíľu povaríme, pridáme oregano, paradajky (alebo pretlak- ja dávam tento-pridávam fotku), cukor a dusíme cca 30 minút- kým mäsko nie je mäkké. Ak treba, dochutíme.
- Podávame so špagetami alebo akýmikoľvek cestovinami posypané syrom.
Dobrú chuť! :)