Bleskový jostový koláč fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 5. júla 2011
Bleskový jostový koláč (fotorecept)
Foto: tkatka

Ovocný koláč z jošty.

36
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
180 g
1 bal.
1 bal.
2 ks
150 ml
150 ml vlažná
300 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem josty dáme do veľkej misy.

    Bleskový jostový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme trošku čokoládovej ryže a zamiešame.

    Bleskový jostový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech vyložíme papierom na pečenie a vylejeme cesto na ktoré poukladáme očistené umytú jostu.

    Bleskový jostový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme piecť na 180 °C za 30 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

    Bleskový jostový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakrájame a podávame. :)))

    Bleskový jostový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

angelheart
asi vyzniem ako totálny neznalec, ale čo je jošta? V živote som to nepočula ... Koláčik vyzerá byť jednoduchý, takže by som ho zvládla asi aj ja :)
Ďakujem.
celeblith
nie su to tie krizence egresa a ciernych ribezli?
ale kolac vyzera skvelo...:( skoda, ze mi ziadne bobule na zahrade nemame
tetrisss
Ja si myslim, ze do cesta mozete dat aj ine ovocie, je to bezva jednoduchy kolacik, taky hned na stole.
dorisa
Tie jošty sme aj my začali pestovať,ale ešte nemáme plody. Chutia tak isto, ako egreše, len nie sú pichlavé. Už sa teším na budúcu úrodu. Pekný koláč.
zdenula222
ahoj tiež som nevedela čo sú tie jošty.....ďakujem za radu. je to jednoduchý -piškótový koláč,ale chcela by som ochutnať tie jošty....
Mňam dala by som si......
ela77
@tkatka , pomýlila si nás, správny názov je -josta- bez -š-, tiež som čakala čoho nakoniec pridáme 300 g, ale podľa foto som sa domyslela. Možno u vás to nazývate tak ako si písala.
pre @zdenula222 , v Poprade ich záhradkári majú možno v každej záhradke, ak nie tak v malých záhradkách pri činžiaku pri nemocnici je jedna malá parcelka na ktorej je malý skleníček, iba jeden a na parcelke ktorá patrí k nemu sú ak ich nový užívateľ nevyhodil (bola to moja záhradka, pozdrav p. Jensenovú odo mňa a popýtaj si) tam budú za chvíľu dozrievať. Tu dolu na dolniakoch už sú zrelé teraz (doniesla som si korienok pri sťahovačke práve z Popradu).
tkatka
Do cesta sa môže dať aj iné ovocie len som to tam zabudla napísať.
marienka44
@Tkatka ,je to vlastne ako bublanina. Jostu som kupila minule na trhu, bobule maju chut po ciernych ribezliach /tie zboznujem/, ale miernejsiu, nie tak smradlavu /pre niekoho/. Obsahuje vela zeleza. :-)
sovka62
@boris111 , pekne, logicky vysvetlené. Moja neterka pýtala zlé ryby, netušili sme, čo by to dieťa chcelo, rozčuľovala sa nad našou tuposťou, až nakoniec objasnila, že to rastie u babky v záhrade a tam to jedla. Až potom sme pochopili, že chce ríbezle, ktoré moja mama volávala ribizle.
evanaaa
Sovka, no to je dobré....Ináč, aj ja som hovorila ribizle, až tu na Vareche som sa zemancipovala, haha. Lebo tak sme ich doma volali.
maryllin
Píšem neskoro, ale až teraz som sa dostala k receptu. Správne sa to volá arónia čiernoplodá
monchinella
@angelheart (5.7.2011 18:43)

je to niečo medzi ríbezľou a egrešom, veľmi sa to podobá na ríbezle ale je to vúčšie a povedala by som že kyslejšie ale nie tak kyslé ako červené ríbezle :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia