Biskupský chlebíček
Foto: hame
Bohaté žĺtkové cesto s kúskami hrozienok a kandizovaného ovocia, navrchu vrstva čokoládovej polevy. To je slávnostný dezert zvaný biskupský chlebíček, ktorému patrí čestné miesto Zobraziť celý popisBohaté žĺtkové cesto s kúskami hrozienok a kandizovaného ovocia, navrchu vrstva čokoládovej polevy. To je slávnostný dezert zvaný biskupský chlebíček, ktorému patrí čestné miesto na vianočnom stole.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
- 2
V mise vyšľaháme zmäknuté maslo do penista. Potom pridáme práškový a vanilkový cukor, žĺtky, citrónovú a pomarančovú kôru a vymiešame.
- 3
Do misky nasypeme rozdrobený ovocný chlebíček. Primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec zapracujte bielkový sneh.
- 4
Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy na srnčí chrbát alebo biskupský chlebíček a povrch uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 40 minút.
- 5
Upečený chlebíček necháme úplne vychladnúť. Vyklopíme ho a povrch natrieme čokoládovou polevou. Nakrájame na plátky hrubé 1 centimeter a podávame.
Tiež chlebíček (fotorecept):
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu