Biskupský chlebíček (fotorecept)
Biskupský chlebíček (fotorecept)

Biskupský chlebíček

hame - fotkahame, 22. novembra 2017. Komerčný recept.
Biskupský chlebíček
Foto: hame

Bohaté žĺtkové cesto s kúskami hrozienok a kandizovaného ovocia, navrchu vrstva čokoládovej polevy. To je slávnostný dezert zvaný biskupský chlebíček, ktorému patrí čestné miesto na vianočnom stole.

11
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
70 g
100 g
4 ks
z 1/2 pomaranča
z 1/2 citróna
1 ks
1/2 ks
 na ozdobu
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.

  2. 2

    V mise vyšľaháme zmäknuté maslo do penista. Potom pridáme práškový a vanilkový cukor, žĺtky, citrónovú a pomarančovú kôru a vymiešame.

  3. 3

    Do misky nasypeme rozdrobený ovocný chlebíček. Primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec zapracujte bielkový sneh.

    Biskupský chlebíček - obrázok 3
  4. 4

    Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy na srnčí chrbát alebo biskupský chlebíček a povrch uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 40 minút.

    Biskupský chlebíček - obrázok 4
  5. 5

    Upečený chlebíček necháme úplne vychladnúť. Vyklopíme ho a povrch natrieme čokoládovou polevou. Nakrájame na plátky hrubé 1 centimeter a podávame.

    Biskupský chlebíček - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
V jednoduchosti je krása, vděčný recept a krásná fota!