Biskupský chlebíček (fotorecept)
Biskupský chlebíček
Autor receptu: hame
Bohaté žĺtkové cesto s kúskami hrozienok a kandizovaného ovocia, navrchu vrstva
čokoládovej polevy. To je slávnostný dezert zvaný
biskupský chlebíček, ktorému patrí čestné miesto na vianočnom stole.
11 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
- V mise vyšľaháme zmäknuté maslo do penista. Potom pridáme práškový a vanilkový cukor, žĺtky, citrónovú a pomarančovú kôru a vymiešame.
- Do misky nasypeme rozdrobený ovocný chlebíček. Primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec zapracujte bielkový sneh.
- Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy na srnčí chrbát alebo biskupský chlebíček a povrch uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 40 minút.
- Upečený chlebíček necháme úplne vychladnúť. Vyklopíme ho a povrch natrieme čokoládovou polevou. Nakrájame na plátky hrubé 1 centimeter a podávame.