Opäť ďalší prudko čokoládový recept z mojej kuchyne. Tento dezert je ozajstná kalorická bomba, avšak jeho konzumácia stojí za všetky drobné! Tých pár deka Zobraziť celý popisOpäť ďalší prudko čokoládový recept z mojej kuchyne. Tento dezert je ozajstná kalorická bomba, avšak jeho konzumácia stojí za všetky drobné! Tých pár deka na váhe navyše vám isto vadiť nebude, pretože budete hneď túžiť po ďalšom kúsku :) U nás doma podávame túto sladkú bombu s joštovým kompótom, ale pre tých čo ho nepoznajú, rovnako skvelo sa bude hodiť akýkoľvek iný KYSLÝ kompótik :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Foto: petulda
Postup
-
1
Do panvice si dáme nalámanú čokoládu, maslo, Salko a škoricu.
-
2
Dáme na plameň a necháme rozpúšťať, stále miešame. Keď sa maslo a čokoláda roztopí a celá masa sa krásne spojí, odstavíme zo sporáka.
-
3
Do čokoládovej masy primiešame hrozienka, podrvené sušienky (použiť môžeme napríklad BeBe ale aj iné maslové sušienky) a nasekané orechy (ja dávam vlašské, ale skvelo to bude chutiť aj s kešu, para alebo mandľami)
-
4
Všetko spolu poriadne premiešame :)
-
5
Celú masu preložíme do formy. Ja používam formu na srnčí chrbát, ale použiť sa dá samozrejme aj akákoľvek iná :)
-
6
Chlebík vo forme vložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny. Podávame nakrájané na plátky so šľahačkou a kyslým kompótom, preliate kompótovou šťavou :) Dobrú chuť!
kalorická bomba to síce je ale strašne dobrá...
@petulda pekná práca :)
mám rôzne recepty na domácu čokoládu ale do každej ide stužený tuk, preto už dávnejšie robím len túto verziu
varecha.pravda.sk/recepty/cokolada-s-pistaciami-a-vselici...