Bigos zbojníka Ondráša
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Údený bôčik pokrájame na kocky, dáme do hrnca alebo kotlíka a vyškvaríme. Pridáme nakrájanú cibuľu. Osmažíme dozlatista.
- Vložíme bravčové pliecko pokrájané na väčšie kocky. Mäso osolíme a okoreníme, zľahka osmažíme, zalejeme vodou a dusíme do polomäkka. Potom pridáme kyslú kapustu a spoločne dusíme. Nakoniec prisypeme na rezance pokrájanú hlávkovú kapustu a dodusíme.
- Pred koncom dusenia prilejeme biele víno a pridáme sušené slivky. Na masti osmažíme na kolieska nakrájanú ostravskú klobásu a vmiešame do hotového pokrmu. Podávame vo vydlabanom chlebe.
|