Bigos zbojníka Ondráša

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Údený bôčik pokrájame na kocky, dáme do hrnca alebo kotlíka a vyškvaríme. Pridáme nakrájanú cibuľu. Osmažíme dozlatista.
  2. Vložíme bravčové pliecko pokrájané na väčšie kocky. Mäso osolíme a okoreníme, zľahka osmažíme, zalejeme vodou a dusíme do polomäkka. Potom pridáme kyslú kapustu a spoločne dusíme. Nakoniec prisypeme na rezance pokrájanú hlávkovú kapustu a dodusíme.
  3. Pred koncom dusenia prilejeme biele víno a pridáme sušené slivky. Na masti osmažíme na kolieska nakrájanú ostravskú klobásu a vmiešame do hotového pokrmu. Podávame vo vydlabanom chlebe.