Biftek z tuniaka

Autor receptu: macenka999

4
porcie
70 minút
príprava

Postup

  1. Do tlakového hrnca nalejeme 250 ml vody. Biftek z tuniaka potrieme slnečnicovým olejom, pokvapkáme citrónovou šťavou a obalíme v múke. Jemne zatrasieme, aby prebytočná múka opadala. Medzitým na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom bifteky z tuniaka z oboch strán do zlatista. Potom rybu premiestnime z panvice do misy a prikryjeme, aby sa udržala teplá. Na panvicu pridáme nakrájanú cibuľu a prepasírovaný cesnak a na miernom ohni opečieme.
  2. Po opečení cibuľu a cesnak premiestnime do tlakového hrnca, do ktorého tiež dáme porcie tuniaka a všetko zalejeme vínom. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme na plátky pokrájané paradajky, ktoré dochutíme soľou, čiernym korením a oreganom. Za stáleho miešania asi po jednej minúte odstavíme a pridáme do tlakového hrnca. Ten potom zavrieme a obsah varíme pod tlakom asi 7 minút.
  3. Po uvarení paru rýchlo vypustíme a dáme dolu pokrievku. Bifteky z tuniaka a podusenú paradajkovú zmes položíme na predhriaty tanier.