Biely špaldový chlieb

Autor receptu: paploska

Vždy som uprednostňovala celozrné pečivo, ale tento chlieb je naozaj výborný aj keď je biely :-) Môžete ho podávať so sladkým medom, ale aj na slano so šunkou, olivami či rybami.... a tu nájdete niečo o špalde http://www.jedloakopriatel.sk/spalda/

320 minút
príprava

Postup

  1. Toto množstvo je na 1000 g chlieb a tento recept je určený pre domáce pekárne. Pečiem ho na funkcii - francúzsky chlieb (Moulinex pekáreň).
  2. Do nádoby na pečenie pridáme najprv vlažnú vodu, potom cukor a droždie. Nakoniec prisypeme múku, v strede urobíme jamku a pridáme soľ. Pozor, soľ sa nesmie dostať do kontaktu s droždím. V prípade, že ho budete konzumovať na slano, môžete pridať olivy - bude výborný. Ja ho robievam zvyčajne čistý a jeme ho na sladko aj slano.