Mascarpone dezert

Biele tiramisu

Autor receptu: galbani

15 - 30 minút
príprava

Postup

  1. Rozpustite bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s cukrom a pridajte mascarpone. Ingrediencie spolu vymiešajte na hladký krém. Pridajte rozpustenú vychladenú bielu čokoládu a opäť zamiešajte.
  2. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho zospodu vmiešajte do krému.
  3. Na dno misy poukladajte piškóty namočené v mlieku s koňakom. Pridajte krém, druhú vrstvu piškót a zakončite vrstvou krému. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladiť aspoň 4 hodiny v chladničke, ideálne cez noc. Pred podávaním ozdobte kúskami bielej čokolády.
  4. TIP pre lepší výsledok: Mascarpone vyberte z chladničky o 30 minút skôr, ako ho použijete na prípravu dezertu.