Mascarpone dezert
Biele tiramisu
Autor receptu: galbani
Postup- Rozpustite bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť.
Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s cukrom a pridajte mascarpone. Ingrediencie spolu vymiešajte na hladký krém. Pridajte rozpustenú vychladenú bielu čokoládu a opäť zamiešajte.
- Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho zospodu vmiešajte do krému.
- Na dno misy poukladajte piškóty namočené v mlieku s koňakom. Pridajte krém, druhú vrstvu piškót a zakončite vrstvou krému.
Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladiť aspoň 4 hodiny v chladničke, ideálne cez noc. Pred podávaním ozdobte kúskami bielej čokolády.
- TIP pre lepší výsledok: Mascarpone vyberte z chladničky o 30 minút skôr, ako ho použijete na prípravu dezertu.
|