Bibiankina torta

Autor receptu: bibia1

Tortička pre moju dcéru k jej 4. narodeninám

90 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto vlejeme do vymastenej a papierom na pečenie vystlanej formy a upečieme. Pečieme, kým sa cesto neoddeľuje od formy alebo skúška so špajdľou.
  2. Pripravíme si krém: Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme ho vychladnúť. Vymiešame si maslo a práškový cukor a pridáme do vychladnutého pudingu spolu s nutellou a vyšľaháme šľahačom.
  3. Korpus prekrojíme, aby sme mali 3 pláty. Každý plát natrieme nutelovým krémom tak, aby nám vyšlo aj na potretie celej torty a ukladáme na seba. Tortu dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky riadne stuhnúť.
  4. Poťahová hmota: Cukríky Marshmallows vysypeme do misky a pokvapkáme citrónovou šťavou, takto vložíme do mikrovlnky na 20 sekúnd, kým sa cukríky takmer neroztopia. Cukríky zasypávame preosiatym práškovým cukrom, a miesime, kým sa nám hmota nespojí do cestíčka. Najskôr pracujem vareškou, lebo zo začiatku sa cesto lepí na ruky, ale potom pracujem len rukami a stále prisypávam práškový cukor. Cesto sa dá krásne vyvaľkať a robiť z neho ozdoby alebo sa dá vykrajovať.
  5. Hmotu z cukríkov si rozváľkame na podložke, ktorú sme nahrubo posypali práškovým cukrom do takej veľkosti, aby sa dala potiahnuť na tortu. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. "Capneme" na tortu, zarovnáme, zahladíme, zvyšnú hmotu odkrojíme. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ozdôbky lepíme na tortu pomocou teplej vody a štetčeka.