Foto: nanacel
tento koláč som milovala ešte ako zdravá a veľmi mi chýbal.....tak som si ho poupravovala do vlastnej bezlepkovej verzie.... pre bezlaktózovú diétu sa dá Zobraziť celý popistento koláč som milovala ešte ako zdravá a veľmi mi chýbal.....tak som si ho poupravovala do vlastnej bezlepkovej verzie.... pre bezlaktózovú diétu sa dá pripraviť aj s MinusL tvarohom, hoci ten je redší. Mlieko nahradíme pohánkovým alebo sójovým nápojom.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
220 g |
|
125 g |
|
1 ks |
|
120 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1/2 čl |
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
1 ks |
|
500 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 dcl |
|
1 ks |
|
Na zapečenie: | |
5 ks sneh |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Vymiesime si v miske cesto zo všetkých surovín. Rozotrieme ho na malý, hlboký plech, najlepšie mokrými rukami alebo stierkou. Potom v mixéri vyšľaháme všetky prísady na plnku. Pozor, puding nevaríme. Túto pudingovú hmotu si vylejeme na neupečené cesto. Je to naozaj riedke, ale pečením a vychladnutím to ztuhne. Dajte piecť asi na 175stupňov C - 20 minút. Povrch začne jemne tuhnúť,cesto zčervenie a vtedy celý plech vyberte von z rúry. Vyšľahajte tuhý sneh -najskôr bielky a potom pridať cukor. Sneh natrieť na masu v plechu a dať ešte zapiecť 10-15min.
Diskusia k receptu