tento koláč som milovala ešte ako zdravá a veľmi mi chýbal.....tak som si ho poupravovala do vlastnej bezlepkovej verzie.... pre bezlaktózovú diétu sa dá Zobraziť celý popistento koláč som milovala ešte ako zdravá a veľmi mi chýbal.....tak som si ho poupravovala do vlastnej bezlepkovej verzie.... pre bezlaktózovú diétu sa dá pripraviť aj s MinusL tvarohom, hoci ten je redší. Mlieko nahradíme pohánkovým alebo sójovým nápojom.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 220 g |
|
| 125 g |
|
| 1 ks |
|
| 120 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 čl |
|
| Plnka: | |
| 0,5 l |
|
| 1 ks |
|
| 500 g |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 ks |
|
| 1 dcl |
|
| 1 ks |
|
| Na zapečenie: | |
| 5 ks sneh |
|
| 5 PL |
|
Postup
-
1
Vymiesime si v miske cesto zo všetkých surovín. Rozotrieme ho na malý, hlboký plech, najlepšie mokrými rukami alebo stierkou. Potom v mixéri vyšľaháme všetky prísady na plnku. Pozor, puding nevaríme. Túto pudingovú hmotu si vylejeme na neupečené cesto. Je to naozaj riedke, ale pečením a vychladnutím to ztuhne. Dajte piecť asi na 175stupňov C - 20 minút. Povrch začne jemne tuhnúť,cesto zčervenie a vtedy celý plech vyberte von z rúry. Vyšľahajte tuhý sneh -najskôr bielky a potom pridať cukor. Sneh natrieť na masu v plechu a dať ešte zapiecť 10-15min.









Diskusia k receptu