Bezlepkový celozrnný chlieb
Bezlepkový tmavý celozrnný chlieb vo forme
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Postup
- Do 100 ml vlažnej vody rozdrobíme droždie, pridáme cukor, premiešame a necháme 10 minút nakvasiť.
- Do misky odvážime Bread mix dark, pridáme soľ, vykysnutý kvások z droždia, semienka a zvyšnú vodu. Elektrickým hnetačom spracujeme cesto cca 5 minút. Nakoniec primiešame olej. Cesto dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Povrch uhladíme stierkou. Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 45 - 60 minút.
- Pred pečením chlieb potrieme vodou a olejom. Posypeme semienkami a pečieme v elektrickej rúre pri 200 °C 50 minút. Upečený chlieb ihneď potrieme vodou, vyberieme z formy a necháme na mriežke pod utierkou úplne vychladnúť.