Orechový koláč

Bezlepkový orechový koláč

Autor receptu: csicsi

Jednoduchý nenáročný dezert s bohatou orechovou chuťou – ideálny k rannej káve alebo popoludňajšiemu čaju.

60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté orechy zmiešame so štipkou soli a nastrúhanou pomarančovou kôrou.
  2. Vajcia oddelíme. Žĺtky vyšľaháme do peny s polovicou kryštálového cukru.
  3. Bielky vyšľaháme dotuha so zvyšným kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom.
  4. Orechovú zmes spojíme so žĺtkovou penou a následne opatrne zapracujeme aj sneh z bielkov.
  5. Cesto preložíme do tortovej formy (priemer 24 cm), ktorej dno je vystlané papierom na pečenie.
  6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút. Upečenie skontrolujeme špajdľou.
  7. Koláč necháme vychladnúť vo forme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.