Orechový koláč
Bezlepkový orechový koláč
Autor receptu: csicsi
Jednoduchý nenáročný dezert s bohatou orechovou chuťou – ideálny k rannej káve alebo popoludňajšiemu čaju.
60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Mleté orechy zmiešame so štipkou soli a nastrúhanou pomarančovou kôrou.
- Vajcia oddelíme. Žĺtky vyšľaháme do peny s polovicou kryštálového cukru.
- Bielky vyšľaháme dotuha so zvyšným kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom.
- Orechovú zmes spojíme so žĺtkovou penou a následne opatrne zapracujeme aj sneh z bielkov.
- Cesto preložíme do tortovej formy (priemer 24 cm), ktorej dno je vystlané papierom na pečenie.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút. Upečenie skontrolujeme špajdľou.
- Koláč necháme vychladnúť vo forme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.