Mrkvový koláč
Bezlepkový mrkvový koláčik (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Obľúbené mrkvové koláčiky môžeme urobiť aj zaujímavejšie... a chutia vždy.
16 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Pomelieme trstinový cukor a vločky a na drobno postrúhame mrkvu.
- Ako prvé vyšľaháme žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou do peny, pridáme mleté orechy a mandle, rozmixované vločky s kypriacom práškom. Primiešame mrkvu a nakoniec jemne zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Plech veľkosti 31x21 cm vymastíme a vysypeme kokosom. Nalejeme cesto a dáme piecť na 180 °C na 40 minút.
- Vychladnutý korpus prekrojíme. Spodnú časť natrieme lekvárom a zakryjeme vrchnou časťou korpusu.
- Urobíme si plnku zo smotany a mascarpone a práškového cukru tak, že suroviny dáme do misky a všetko naraz vymixujeme do hustej peny. Polovicu krému nanesieme na koláč.
- Ostatnú plnku dáme do sáčka s ozdobnou špičkou a ozdobíme vrch koláčika.
- Nakrájame na porcie.
- Môžeme koláčik iba pocukrovať aj tak chutí
- Dobrú chuť ...