Mrkvový koláč

Bezlepkový mrkvový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Obľúbené mrkvové koláčiky môžeme urobiť aj zaujímavejšie... a chutia vždy.

16
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Pomelieme trstinový cukor a vločky a na drobno postrúhame mrkvu.
  2. Ako prvé vyšľaháme žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou do peny, pridáme mleté orechy a mandle, rozmixované vločky s kypriacom práškom. Primiešame mrkvu a nakoniec jemne zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Plech veľkosti 31x21 cm vymastíme a vysypeme kokosom. Nalejeme cesto a dáme piecť na 180 °C na 40 minút.
  3. Vychladnutý korpus prekrojíme. Spodnú časť natrieme lekvárom a zakryjeme vrchnou časťou korpusu.
  4. Urobíme si plnku zo smotany a mascarpone a práškového cukru tak, že suroviny dáme do misky a všetko naraz vymixujeme do hustej peny. Polovicu krému nanesieme na koláč.
  5. Ostatnú plnku dáme do sáčka s ozdobnou špičkou a ozdobíme vrch koláčika.
  6. Nakrájame na porcie.
  7. Môžeme koláčik iba pocukrovať aj tak chutí
  8. Dobrú chuť ...