Bezlepkový orechový zákusok
Bezlepkový orechový zákusok

Bezlepkový linecký zákusok

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 30. augusta 2020. Komerčný recept.
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto)
150 g
1 ks
100 g
1 bal.
Na potretie:
Orechová plnka:
200 g
180 g
5 ks
150 g mleté
1 PL
2 ks postrúhané
2 PL pomleté (podľa nášho receptu na www.liana.sk)
Poleva:
150 g
25 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Cesto: Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme alebo roztlačíme na múkou vysypaný a vymastený plech. Natrieme džemom.

  2. 2

    Orechová plnka: Maslo a cukrom vymiešame a postupne pridáme žĺtky, mleté orechy, Kakao tmavé, postrúhané jablká, pomleté bezlepkové sušienky a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Plnku nanesieme na cesto, zarovnáme a pečieme pri 180 °C asi 35 minút.

  3. 3

    Povrch koláča je po upečení veľmi jemný, preto ho treba nechať poriadne vychladnúť. Potom vrch natrieme džemom a nakoniec polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu