Bezlepkový linecký zákusok
Foto: potravinarskavyrobaliana
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto) |
|
150 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
Na potretie: | |
|
|
Orechová plnka: | |
200 g |
|
180 g |
|
5 ks |
|
150 g mleté |
|
1 PL |
|
2 ks postrúhané |
|
2 PL pomleté (podľa nášho receptu na www.liana.sk) |
|
Poleva: | |
150 g |
|
25 g |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Cesto: Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme alebo roztlačíme na múkou vysypaný a vymastený plech. Natrieme džemom.
- 2
Orechová plnka: Maslo a cukrom vymiešame a postupne pridáme žĺtky, mleté orechy, Kakao tmavé, postrúhané jablká, pomleté bezlepkové sušienky a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Plnku nanesieme na cesto, zarovnáme a pečieme pri 180 °C asi 35 minút.
- 3
Povrch koláča je po upečení veľmi jemný, preto ho treba nechať poriadne vychladnúť. Potom vrch natrieme džemom a nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu