Bezlepkový orechový zákusok

Bezlepkový linecký zákusok

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme alebo roztlačíme na múkou vysypaný a vymastený plech. Natrieme džemom.
  2. Orechová plnka: Maslo a cukrom vymiešame a postupne pridáme žĺtky, mleté orechy, Kakao tmavé, postrúhané jablká, pomleté bezlepkové sušienky a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Plnku nanesieme na cesto, zarovnáme a pečieme pri 180 °C asi 35 minút.
  3. Povrch koláča je po upečení veľmi jemný, preto ho treba nechať poriadne vychladnúť. Potom vrch natrieme džemom a nakoniec polejeme čokoládovou polevou.