Bezlepkový slivkový koláč
Bezlepkový slivkový koláč

Bezlepkový kysnutý slivkový koláč s mrveničkou videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 22. októbra 2020
15-20 minút
na 180-190 °C

Videopostup

Suroviny

Cesto:
300 g
250 ml teplé (alebo voda)
50 g
50 g (alebo roztopené maslo)
15 g
1 ks
Navrch:
1 bal.
Mrvenička:
40 g
25-30 ml
35 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo 100 ml mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste 10 minút vzísť.

  2. 2

    V mise spojíme Bakery mix, cukor, vajce, olej, nakysnutý kvások z droždia, zvyšné mlieko a mixérom s hnetacími metličkami vypracujeme cesto.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a vložíme ho do formy vymastenej olejom. Okraje cesta môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom.

  4. 4

    Mrvenička: Ručne spojíme Bakery mix Liana, cukor a olej, čím nám vznikne mrvenička.

  5. 5

    Vykôstkované slivky poukladáme na cesto, posypeme mrveničkou a škoricovým cukrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190 °C 15-20 minút dozlatista.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre