Bezlepkový kvások

Bezlepkový kvások z Bread mix white Liana

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Postup

  1. 1. deň: Do čistého zaváracieho pohára pridáme 2 PL Bread mix white a 4-6 PL vlažnej vody. Zmiešame na stredne hustú kašu. Prikryjeme fóliou (ale aby ku kvásku zostal prístup vzduchu, NEUTESŇUJEME). Necháme na kuchynskej linke pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa.
  2. 2. deň: V kvásku sa vytvárajú bublinky a začína kyslo voňať. Od tohto dňa môžeme kvások ráno a večer prikrmovať. 1 PL Bread mix white a 2-3 PL vlažnej vody (podľa hustoty). Dobre premiešame. Zľahka prikryjeme fóliou a necháme pracovať.
  3. 3. - 7. deň: Postup kŕmenia opakujeme každý deň 1x prípadne 2x tým istým postupom ako 2. deň.
  4. 7. deň: Kvások je hotový. Spoznáme to podľa toho, že narástol, vnútri sú bublinky a kyslasto vonia.