Orechový zákusok
Bezlepkový karamelovo-orechový zákusok
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Orechové zákusky sú obľúbené pri akejkoľvek rodinnej oslave či sviatkoch. Jemné orechové cesto s karamelovou plnkou a
orieškovou posýpkou je orechové nebíčko v papuľke.
54 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Vaječné bielky so štipkou soli vymiešame do peny. Následne pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Po jednom zašľaháme žĺtky, vodu, olej. Jemne vareškou vmiešame Cake mix Liana a mleté orechy.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 20 minút.
- Rastlinnú šľahačku s mascarpone vyšľaháme do tuha. Pridáme karamelové kondenzované mlieko (Salko) a prešľaháme.
- Orechové cesto natrieme čokoládovo-orieškovým krémom, rozotrieme pripravenú plnku a vrch posypeme mletými orechmi. Zákusok necháme stuhnúť.