Orechový zákusok

Bezlepkový karamelovo-orechový zákusok

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Orechové zákusky sú obľúbené pri akejkoľvek rodinnej oslave či sviatkoch. Jemné orechové cesto s karamelovou plnkou a orieškovou posýpkou je orechové nebíčko v papuľke.

54
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vaječné bielky so štipkou soli vymiešame do peny. Následne pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Po jednom zašľaháme žĺtky, vodu, olej. Jemne vareškou vmiešame Cake mix Liana a mleté orechy.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 20 minút.
  3. Rastlinnú šľahačku s mascarpone vyšľaháme do tuha. Pridáme karamelové kondenzované mlieko (Salko) a prešľaháme.
  4. Orechové cesto natrieme čokoládovo-orieškovým krémom, rozotrieme pripravenú plnku a vrch posypeme mletými orechmi. Zákusok necháme stuhnúť.