Bezlepkový šľahačkový zákusok
Bezlepkový Harlekýn
Autor receptu: novalim
Dnes máme pre vás jeden úžasný recept, tak rovno berte perá a píšte, alebo spravte screenshot :-).
12 porcií |
30 minút príprava |
35 minút na 175 °C |
Postup
- Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme mandľovú múku, Promix PK, preosiate kakao, kypriaci prášok a dobre premiešame. Cesto vylejeme do maslom vymazanej tortovej formy s priemerom 24 cm a pri teplote 175 °C pečieme približne 35 minút.
- Medzitým si pripravíme parížsku šľahačku. Za stáleho miešania necháme zovrieť 500 ml smotany s nalámanou čokoládou a kakaom. Ihneď odstavíme, necháme poriadne vychladnúť najprv pri izbovej teplote a potom aspoň hodinu v chladničke a nakoniec vyšľaháme na krém.
- Korpus potrieme najprv parížskou šľahačkou a na to natrieme bielu šľahačku. Posypeme postrúhanou čokoládou a dáme opäť vychladiť.