Bezlepkový chlieb
Bezlepkový chlieb

Bezlepkový chlieb s cmarom

renka73 - fotkarenka73, 14. septembra 2017
Bezlepkový chlieb s cmarom
Foto: renka73

Skúšala som upiecť bezlepkový chlieb taký, aby sa podobal ako vravia moje deti lepkovému. Raz mi napadlo skúsiť zameniť ocot za cmar a pridať vlákninu. Podarilo sa.

50 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
125 g
1 ČL
1 1/2 ČL
2 PL
2 PL
5 g
100 ml
1/2 ČL
10 g
160 ml
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kvások: 50ml vlažnej vody,1/2 ČL cukru,10 g droždia zamiešame a dáme kysnúť na asi 10 minút.

  2. 2

    5 g psyllia a 50 ml vlažnej vody zmiešame a necháme chvíľku postáť.

  3. 3

    Obe múky, semienka, rascu, soľ premiešame. Pridáme psyllium, kvások a cmar izbovej teploty. Mixérom mixujeme 3 minúty. Potom pridáme olej a mixujeme ešte 2 minúty.

  4. 4

    Cesto dáme na pomúčenú dosku, ale nemiesime len vytvarujeme bochník. Preložíme do formy vyloženej papierom na pečenie a dáme kysnúť do predhriatej rúry na 50 stupňov 35 - 40 minút. Ja som piekla v menšej forme na biskupský chlebíček.

  5. 5

    Keď je cesto vykysnuté nevyberáme z rúry len prepneme na teplotu 180 stupňov a pečieme 50 minút.

  6. 6

    Asi 10 minút pred dopečením potierame chlebík slanou vodou.

    Bezlepkový chlieb s cmarom - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Chlebik vyzera super,ma krasne dierky,urcite je chutny.Chcela by som sa spytat co je to psyllium a je to nutne dat do cesta? Dakujem