Bezlepkový chlieb s cmarom

renka73Renka73, 44 ročná žena, Ružomberok-Brno, 14. septembra 2017 10:35
Ďalšie jej recepty »

Bezlepkový chlieb s cmaromFoto: renka73

Skúšala som upiecť bezlepkový chlieb taký, aby sa podobal ako vravia moje deti lepkovému. Raz mi napadlo skúsiť zameniť ocot za cmar a pridať vlákninu. Podarilo sa.

50 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Kvások: 50ml vlažnej vody,1/2 ČL cukru,10 g droždia zamiešame a dáme kysnúť na asi 10 minút.

  2. 2

    5 g psyllia a 50 ml vlažnej vody zmiešame a necháme chvíľku postáť.

  3. 3

    Obe múky, semienka, rascu, soľ premiešame. Pridáme psyllium, kvások a cmar izbovej teploty. Mixérom mixujeme 3 minúty. Potom pridáme olej a mixujeme ešte 2 minúty.

  4. 4

    Cesto dáme na pomúčenú dosku, ale nemiesime len vytvarujeme bochník. Preložíme do formy vyloženej papierom na pečenie a dáme kysnúť do predhriatej rúry na 50 stupňov 35 - 40 minút. Ja som piekla v menšej forme na biskupský chlebíček.

  5. 5

    Keď je cesto vykysnuté nevyberáme z rúry len prepneme na teplotu 180 stupňov a pečieme 50 minút.

  6. 6

    Asi 10 minút pred dopečením potierame chlebík slanou vodou.

    Bezlepkový chlieb s cmarom - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist