Bezlepkový chlieb s cmarom
Foto: renka73
Skúšala som upiecť bezlepkový chlieb taký, aby sa podobal ako vravia moje deti lepkovému. Raz mi napadlo skúsiť zameniť ocot za cmar a pridať Zobraziť celý popisSkúšala som upiecť bezlepkový chlieb taký, aby sa podobal ako vravia moje deti lepkovému. Raz mi napadlo skúsiť zameniť ocot za cmar a pridať vlákninu. Podarilo sa.
na 180 °C
Postup
-
1
Kvások: 50ml vlažnej vody,1/2 ČL cukru,10 g droždia zamiešame a dáme kysnúť na asi 10 minút.
- 2
5 g psyllia a 50 ml vlažnej vody zmiešame a necháme chvíľku postáť.
- 3
Obe múky, semienka, rascu, soľ premiešame. Pridáme psyllium, kvások a cmar izbovej teploty. Mixérom mixujeme 3 minúty. Potom pridáme olej a mixujeme ešte 2 minúty.
- 4
Cesto dáme na pomúčenú dosku, ale nemiesime len vytvarujeme bochník. Preložíme do formy vyloženej papierom na pečenie a dáme kysnúť do predhriatej rúry na 50 stupňov 35 - 40 minút. Ja som piekla v menšej forme na biskupský chlebíček.
- 5
Keď je cesto vykysnuté nevyberáme z rúry len prepneme na teplotu 180 stupňov a pečieme 50 minút.
- 6
Asi 10 minút pred dopečením potierame chlebík slanou vodou.
Tiež bezlepkový chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
"Maska10" Psyllium je vláknina.Ked som ju dala do chlebíka ostal krásne jemný, vláčny a klavne sa nedrolil.Taký ostane 3 dni a aj na 4 deň je dobrý.To ale ostane zriedka :-)
To máš pravdu.Dufam že bude chutiť tak ako nám:-) chlebík vôbec nedávam do mrazničky.Máme ho v mikroténovom sáčku v chlebníku a dobre.