Jahodový koláč

Bezlepkový a bezmliečny mrveničkový koláč, ktorý zvládnu pripraviť aj deti

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Mrveničkový koláč, ktorý dokážu pripraviť aj deti, chutí s jahodami naozaj výborne, no aj každé iné sezónne ovocie je dobrá voľba.

25
porcií
55 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej miske vypracujeme rukami drobivé cesto (mrveničku) z Cake mix Liana, cukru, Vanilínového cukru, vajíčka a zmäknutého rastlinného tuku. Plech vystelieme papierom na pečenie a rukami povtláčame väčšiu časť cesta. Z mrveničky necháme bokom asi dve hrste na záverečné posýpanie.
  2. Z rastlinného mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme puding, ktorý nalejeme na pripravené cesto. Uložíme umyté nakrájané jahody a posypeme zvyšnou mrveničkou.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 45 - 50 minút. Necháme poriadne vychladnúť, aby plnka stuhla a podávame.