Jahodový koláč
Bezlepkový a bezmliečny mrveničkový koláč, ktorý zvládnu pripraviť aj deti
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Mrveničkový koláč, ktorý dokážu pripraviť aj deti, chutí s jahodami naozaj výborne, no aj každé iné sezónne ovocie je dobrá
voľba.
25 porcií |
55 minút príprava |
45-50 minút na 180 °C |
Postup
- Vo väčšej miske vypracujeme rukami drobivé cesto (mrveničku) z Cake mix Liana, cukru, Vanilínového cukru, vajíčka a zmäknutého rastlinného tuku. Plech vystelieme papierom na pečenie a rukami povtláčame väčšiu časť cesta. Z mrveničky necháme bokom asi dve hrste na záverečné posýpanie.
- Z rastlinného mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme puding, ktorý nalejeme na pripravené cesto. Uložíme umyté nakrájané jahody a posypeme zvyšnou mrveničkou.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 45 - 50 minút. Necháme poriadne vychladnúť, aby plnka stuhla a podávame.