Bezlepkové syrové rožky

Autor receptu: monikah

Postup prípravy je trošku zložitejší, pretože sa musí váľkať. Ale stojí to za to, rožky boli naozaj dobré a môj syn si pochutnal. Recept som robila podľa receptu z hladkej múky, ktorý som dostala od kolegyne z práce, ten sem vložím tiež, ale ten je už pre lepkáčov.

16 rožtekov
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a cukor a necháme nakysnúť asi 10 minút.
  2. Do misy dáme cukor, bezlepkovú múku, Acidko, polku vajíčka, olej a kvások( vykysnutý). Vypracujeme vláčne cesto mixérom a necháme kysnúť asi hodinu. (V rýchlokyske oveľa menej).
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí a vypracujeme 6 buchtičiek. Každú buchtičku vyváľkame na placku o priemere 24 cm. 5 placiek potrieme margarínom( roztopeným) zmiešaným so soľou a strúhaným syrom a poukladáme na seba tie placky. Ja som to robila tak , že som vyvaľkala, potrela roztopeným maslom, posolila, a posypala postrúhaným syrom. Nakoniec ide 6 placka, s ktorou zakryjeme boky, jemne popritláčame a pokrájame na 16 trojuholníkov. Vrch každej časti potrieme vajcom a stočíme od širšej strany. Stočený rožtek potrieme vajcom, posypeme syrom a hrubozrnnou soľou. Pečieme asi 15-20 minút pri teplote 200 stupňov.