Zapekané cestoviny

Bezlepkové šunkafleky s hráškom

Autor receptu: novalim

Nemáte čas a potrebujete uvariť rýchly obed a bez lepku? Vyskúšajte náš dnešný recept na bezlepkové šunkafleky s hráškom.* Toto jednoduché jedlo isto poznáte. Je rýchlo hotové a zasýti celú rodinu. Najlepšie chutí so zaváranou cviklou alebo kyslými uhorkami. My sme ho spestrili hráškom, ktorý mu dodá aj nejaké vitamíny.

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Údené mäso a slaninu nakrájame na malé kocky. Cestoviny a údené mäso spolu uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale cestovín. Na posledné dve minúty pridáme aj mrazený hrášok.
  2. Slaninu mierne opečieme na suchej panvici a potom ju aj s uvoľneným tukom preložíme do veľkej misy. Cestoviny s mäsom a hráškom scedíme a pridáme ku slanine. Nakoniec zalejeme rozmiešanými vajcami, ktoré sme posolili a okorenili. Celú zmes dôkladne premiešame varechou.
  3. Zapekaciu misu alebo pekáč vymastíme maslom a celú zmes do neho prelejeme. Povrch uhladíme a môžeme podľa chuti posypať nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 - 20 minút do zlatista, kým je povrch chrumkavý. Podávame so zaváranou cviklou.